Udsigt til jobfest på Fyn: 38.000 job på vej

Fremtiden tegner lys for beskæftigelsessituationen i Odense.

Et nyt supersygehus i Odense er et af de projekter, der er med til at skabe mange arbejdspladser i byggeriet de kommende år. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Planlagte investeringer for 25 milliarder kroner bliver effektueret i løbet af de næste syv-otte år. Det skriver Fyens Stiftstidende.

En helt ny rapport fra Oxford Research giver et bud på, hvor stor en effekt de massive investeringer vil have for beskæftigelsen i Odense. Og det er opmuntrende læsning, kan Fyens Stiftstidende, der er kommet i besiddelse af rapporten, afsløre.

38.000 job i byggeprocessen frem til 2020 og over 10.000 permanente job, når byudviklings- og infrastrukturprojektet er færdigt i 2020. Og det er noget, der glæder Odenses borgmester.

- Det er en historisk chance i en by, der er en del af et land og Europa, der er i store problemer. Vi skal have det maksimale ud af den chance, understreger Anker Boye (S) over for Fyens Stiftstidende.

Tvunget til stort

Borgmesteren og chef for Bystrategisk Stab i Odense Kommune Anne Velling er enige om, at overliggeren er sat højt med planerne. Men det har været en nødvendighed, hvis projektet skal lykkes, og potentielle investorer skal blive interesseret.

- Hvis vi vil klare os i konkurrence med de andre byer, bliver vi nødt til at handle, hvis vi vil skabe udvikling og vækst, forklarer Anker Boye.

- Hvis ikke vi går all in i det her, så taber vi jagten, supplerer Anne Velling.

Byggeriet i særposition

15 ud af de 25 milliarder er fundet, og nu går jagten på at finde de resterende 10 ind. Odense Kommune er i dialog med flere potentielle investorer, skriver Fyens Stiftstidende.

- Otte milliarder skal komme fra private investorer, og det er vi blandt andet i dialog med de store pensionskasser om, fortæller Anker Boye.

De 38.000 job er midlertidige byggejob, hvor specielt byggeriet af sygehuset Nyt OUH skaber nye arbejdspladser. Omkring 10.500 job forventes i udbytte af byggeriet af det nye supersygehus, mens første etape af letbanen i Odense forventes at skabe 2.800 job i byggeperioden.

Tallet 38.000 bliver dog kun aktuelt i den bedste af alle verdener, hvor alle projekter er fuldt finansieret. Tallene er et resultat af anerkendte analysemetoder brugt af Oxford Research, der også har regnet sig frem til, at hvis alle investeringerne lykkes, skaber det permanent 10.500 job i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

Læs også