Aktier: Rockwool straffet på død dag

Mandag blev generelt en død dag på aktiemarkederne.

Foto: Johan Mikkelsen

I det toneangivende C20 Cap-indeks lagde Novo Nordisk sig i front efter en investorpræsentation i London. I den modsatte ende var FLSmidth presset af en generel nedtur for minerelaterede selskaber generelt. Uden for indekset vendte investorerne den kolde skulder til Rockwool efter regnskabet fredag.

Samlet endte det toneangivende indeks med en stigning på 0,8 pct. til indeks 580,96, endnu en rekord.

Novo Nordisk endte mandagen med en stigning på 2,5 pct. til 1033 kr. og nærmer sig dermed rekorden i kurs 1070, der blev nået den 8. februar før det bratte fald til 928,50 oven på den manglende godkendelse af Tresiba og Ryzodeg i USA.

Mandag holdt selskabet investorpræsentation i London, hvor Kina var i fokus. Ifølge Reuters fortalte Novo Nordisk, at man venter en årlig vækst i landet på 18 pct. de næste tre år. Diabetesgiganten sidder på godt 60 pct. af det kinesiske insulinmarked og 37 pct. af markedet for diabetesbehandling.

Også TDC var i hopla mandag med en stigning på 1,4 pct. til 43,80 kr.

Carlsberg steg med 1,1 pct. til 594,50 kr. efter at have startet dagen i minus. Investorerne tog dog godt imod, at bryggeriet har lagt et bud på 30,3 pct. af aktierne i Chongqing Brewery Corp. Tilbuddet er samlet på 2,65 mia. kr. Carlsberg ejer i forvejen 29,7 pct. af Chongqing Brewery.

- Vi synes, at det er en god pris for de forhåbentlig sælgende aktionærer, men det er også en god pris for os på grund af de ting, som vi kan forbedre i Chongqing eller være med til at forbedre sammen med den nuværende ledelse, sagde Jørn P. Jensen, finansdirektør hos Carlsberg, til Ritzau Finans.

Hos Sydbank er man også positivt indstillet over for buddet, der, hvis det lykkes, åbner op for, at Carlsberg kan effektivisere forretningen. Banken mener dog ikke umiddelbart, at købet ser billigt ud.

- Det er for os afgørende, at Carlsberg med overtagelsestilbuddet opnår kontrol med Chongqing Brewery - det åbner op for betydelige positive synergieffekter inden for både salg og indtjening i Carlsbergs samlede kinesiske forretning, skrev Sydbank i en kommentar.

I den modsatte ende af C20 Cap lå FLSmidth, der faldt med 2,5 pct. til 375,30 kr. Aktien var dagen igennem presset af en mere negativ indstilling til den makroøkonomiske udvikling i markedet og pres på mineselskaberne i Europa og USA.

Uden for indekset dykkede Rockwool med 4,6 pct. til 677 kr. per aktie efter regnskabet sent fredag. Tallene for 2012 var ellers nogenlunde som ventet, da omsætningen landede på 14,7 mia. kr. mod estimeret ifølge SME Direkt 14,6 mia. kr. Driftsresultatet, EBITDA, var en spids svagere end ventet, mens bundlinjen med 772 mio. kr. klinede sig op ad medianestimatet på 775 mio. kr.

Anderledes ser det dog ud for forventningerne til 2013. Her venter Rockwool en let stigende omsætning og et nettoresultat omkring 700 mio. kr. Analytikerne ventede før regnskabet ifølge tal indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt en omsætning i 2013 på 15,2 mia. kr. og et nettoresultat på 863 mio. kr.

I fodboldens verden afspejlede aktiemarkedet udviklingen i Superligaen, der i weekenden bød på en sejr til FCK og et nederlag til Brøndby.

Brøndby, der skulle levere regnskab mandag, var ikke kommet med det ved lukketid. Usikkerheden om selskabet og nederlaget til Randers i weekenden sendte aktien ned med 3,7 pct. til 13 kr.

Parken Sport & Entertainment leverede regnskab midt på dagen. Det viste et omsætningsfald til 1172,1 mio. kr. og et nettoresultat på 41,3 mio. kr. fra 1341,7 mio. kr. og 74,2 mio. kr. For 2013 venter selskabet en omsætning på 1,3 mia. kr. og et nettoresultat på 165 mio. kr.

- Heri indgår, at F.C. København vinder det danske mesterskab, og kvalificerer sig til gruppespillet i UEFA Champions League, skriver Parken Sport & Entertainment.

FCK vandt i weekenden over OB og er 12 point foran nummer to i ligaen med 12 kampe tilbage. Aktien steg mandag 8,2 pct. til 72,50 kr.

Læs også