Restaurant Vejlegården er gået konkurs

Indehaver Amin Skov meddelte mandag, at Vejlegården må dreje nøglen om.

Restaurant Vejlegården.  Arkivfoto: David Bering/Polfoto

Det er slut med at få serveret stegt flæsk og wienerschnitzler på Restaurant Vejlegården.

Restaurantens indehaver Amin Skov meddelte mandag aften i en pressemeddelelse, at Vejlegården er gået konkurs.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har været økonomisk svækket på grund af konflikten [med fagforbundet 3F, red.], men knækket kom først for alvor med politisagen," siger indehaver Amin Skov, som forklaring på Vejlegårdens konkurs.

”Jeg er sat skakmat mellem konflikten med 3F, sigtelsen fra politiet og forsikringssagen,” siger han og henviser til restaurantens turbulente tilværelse:

Det startede i foråret 2012, hvor restauranten blev udsat for en faglig blokade fra fagforbundet 3F, fordi Vejlegården nægtede at indgå overenskomst med forbundet. Restauranten ønskede i stedet selv at vælge, hvilken fagforening den ville tilslutte sig.

I december sidste år blev restauranten ramt af en brand, der viste sig at være påsat. Politiet mente at have indicier, der peger på, at Amin Skov selv skulle have påsat branden for at få fingre i forsikringspenge. Derfor blev Amin Skov sigtet for brandspåsættelsen.

Håbede på en måned mere

Amin Skov er uforstående overfor, at politiet endnu ikke er gået i gang med hans sag. Det har kostet ham dyrt, fordi politiet tilbageholder dele af Skovs midler, mens han er sigtet.

Derfor har han ikke haft råd til at færdigrenovere Vejlegården efter den påsatte brand. Det har betydet, at restauranten ikke har været åben siden brandspåsættelsen.

Forsikringsselskabet kom ifølge Amin Skov først i gang i februar - og lokalerne er nu klar til, at håndværkere ville kunne rykke ind og rette op på de sidste skader.

”I princippet kunne restauranten være klar til drift om 3-4 uger. Så vi havde håbet på, at vi kunne overleve en lille måned mere, og så begynde at få penge ind, så vi kunne betale regninger osv., men det viste sig at være noget af en umulig opgave," siger han.

Manglende løn til ansat

Vejlegårdens konkurs kommer nu, fordi restauranten ikke har kunne udbetale løn til en medarbejder, der er på barsel. Medarbejderen er medlem af fagforeningen Krifa, og fagforeningen kontaktede derfor Vejlegården, så medarbejderen kunne få sin løn.

I første omgang begærede Krifa ikke Vejlegården konkurs, men gav restauranten indtil onsdag i denne uge til at skaffe pengene. Først derefter ville fagforeningen begære restauranten konkurs.

Det har ikke været muligt for Amin Skov at skaffe de penge, så derfor valgte han selv at erklære Vejlegården for konkurs mandag.

Konkursens konsekvens

”Konkret betyder vores konkurs, at 8-10 fuldtidsarbejdspladser forsvinder og at der er nogle penge, der ikke bliver tilbagebetalt," forklarer Amin Skov.

”Personligt kommer jeg til at miste en betydelig sum penge og det sted, som jeg har puttet mit liv og min sjæl i de sidste år. Tabet er lige så stort følelsesmæssigt som det er økonomisk,” siger han og fortsætter: "Jeg håbede til det sidste på en redning."

Læs også