Biotek-aktie stryger til vejrs

Biotekselskabet Topotarget præsenterer nyheder om kræftmedicin – aktien stiger voldsomt.

Foto: Lars Krabbe

Det ser lovende ud for det danske biotekselskab Topotargets guldæg. Selskabet har netop meddelt, at midlet, belinostat, ikke bare opfylder, men overgår det primære effektmål, der var sat op i det afgørende BELIEF-studie.

“Vi har aldrig vaklet i vores tro på belinostat, og de positive objektive responsrater understøtter sammen med den tidligere offentliggjorte favorable sikkerhedsprofil yderligere potentialet ved vores produkt. Vi arbejder for at forbedre livet for kræftpatienter, og dette er et stort skridt i den rigtige retning,´" udtaler Topotargets adm. direktør Anders Vadsholt.

Den 24. januar 2013 meddelte Topotarget, at foreløbige sikkerhedsdata fra BELIEF-studiet vedrørende behandling af lymfekræfttypen PTCL, , viste, at belinostat har en favorabel sikkerhedsprofil, og nu bekræfter top-line data, at midlet har opnået en objektiv responsrate (ORR) i effektanalyse-gruppen, der er højere end protokollens kriterium for et positivt udfald af studiet.

Registreringsansøgning venter

"Belinostat har således en ORR, som er på niveau med lægemidlerne Folotyn og Istodax, som har opnået fremskyndet godkendelse," skriver selskabet i meddelelsen.

Der har tidligere været forsinkelser i forbindelse med lægemiddelkandidaten og forskellige udmeldinger fra Topotarget og dets partner Spectrum, og markedet reagerer da også særdeles positivt på nyheden. Aktien er således umiddelbart efter nyheden oppe med 30 pct.

Det skal dog også ses i lyset af, at aktien i februar måned faldt med 21 pct.

Det er fortsat forventningen, at det danske selskabs amerikanske partner indsender registreringsansøgning på midlet til de amerikanske sundhedsmyndigheder medio 2013, og det bekræfter dagens nyhed blot.

I forbindelse med indsendelsen får Topotarget en milepælsbetaling på et tocifret millionbeløb i dollar - en betaling, der skal være med til at sikre den fortsatte drift i selskabet uden kapitaltilførsel udefra.

 Topotarget-dir: Flere muligheder for kapital-tilførsel

 Fortsat pres på likviderne i Topotarget

 Topotarget og partner dykker efter tilbageholdenhed 

 Topotarget: Færre og færre midler

 Topotarget leverer nye positive data 

Læs også