Bankdirektør går "lagkage"-bilag igennem

Hver anden søndag tager Lars Petersson på arbejde for at finde besparelser i bilagsbunken.

Pressefoto: Sparekassen Sjælland

Hver anden søndag starter han bilen og kører på arbejde.

Det er der sikkert mange direktører i den finansielle sektor, der gør, men det er formodentlig de færreste der har en ligeså klar dagsorden som Lars Petersson, når han indfinder sig på kontoret om søndagen.

Direktøren for Sparekassen Sjælland gennemgår alle sparekassens udgiftsbilag med en tættekam.

Petersson: Ikke noget jeg har fundet på over formiddagskaffen

Bankdirektør vil splitte banker op 

”Jamen, jeg er da blevet mødt med, ligesom du også spørger her, om det er det rigtige at bruge min tid på? Men det er nogle af de bedste timer jeg har, fordi det giver mig en god føling med, hvad det er, der sker i virksomheden. Og den indsigt har jeg det godt med. Og kan jeg engang imellem finde 100.000 kr., så har jeg det ekstra godt. Det er jo ikke sådan, at medarbejderne ikke må bruge 100 kr. til at købe en lagkage. Det må de bestemt godt, hvis det giver værdi til den forretning til den virksomhed, vi driver,” siger Lars Petersson til FinansWatch.

Han siger, at tesen er, at han hellere vil have vinduerne pudset, når de er beskidte, end at det bliver gjort automatisk hver 14 dag.

"At jeg så personligt synes, at det er sjovt, det er en anden ting"

Regnskab: Nedskrivningerne tredobles i Sparekassen Sjælland 

”For mig er det sådan, at for hver 100.000 kr. jeg kan spare, så kan jeg holde flere medarbejder-ressourcer. Vi driver en service-virksomhed, og værdien af den service er summen af medarbejderne,” siger han.

Men hvor går dine grænser for, hvornår det giver værdi for sparekassen?

”Det kan man ikke sige præcist, men jeg stiller bare nogle spørgsmål engang imellem til de penge, vi bruger. Og nogle gange siger jeg, vi skal prøve noget andet. Det er ikke nidkærhed, det er ansvarlighed. At jeg så personligt synes, at det er sjovt, det er en anden ting,” smiler han.

”For mig er det her en måde at slappe af på, at jeg har styr på det. Jeg kan godt lide princippet om det med vinduerne, det er faktisk et princip hvorpå jeg tror, man skal drive virksomhed på,” siger Lars Petersson til FinansWatch.

Petersson i værdikamp: Samfundsansvar må stå før overskuddets størrelse 

Læs også