Jørgen Ejbøl hædret med publicistpris

Publicistprisen 2013 gik til formanden for JP Politikens Hus A/S.

Bestyrelsesformand JP/Politikens Hus Jørgen Ejbøl. Foto: Mik Eskestad

Blå bog:
  • Jørgen Ejbøl er født i Søllerød den 21. februar 1949.
  • Han er uddannet journalist ved Aalborg Stiftstidende i 1969 og School of Journalism ved Columbia University i New York 1972-73.
  • Han har været redaktionschef ved Fyns Amts Avis 1976, ved Dagbladet 1978, ved Berlingske Aften 1984, ansvarshavende chefredaktør på Billed-Bladet i 1986, redaktør på B.T. i 1987, medlem af chefredaktionen på Berlingske Tidende i 1989, ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør for Jydske Vestkysten i 1991, ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør for Morgenavisen Jyllands-Posten 1993-2003 og formand for bestyrelsen i JP/Politikens Hus fra 2003.
  • Jørgen Ejbøl er næstformand i Jyllands-Postens Fond, ligesom han sidder i bestyrelsen for avisen Sermitsiak i Nuuk og i Executive Committee for World Press Freedom Committee i Washington. Han er også medlem af bestyrelsen for The Danish-Egyptian Dialogue Insitute, medlem af UNESCOs World Press Freedom Prinze. Han har tidligere været formand for APM Print i Beograd.

Publicistklubben, som er en forening for danske journalister og kommunikationsfolk, har valgt at overrække Publicistprisen 2013 til Jørgen Ejbøl, formand for JP Politikens Hus A/S.

Han får prisen for sit mangeårige virke for pressefrihed, ytringsfrihed og sin kamp for retten til at publicere. Og han får den i 10-året for fusionen mellem Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet.

Publicistprisen er i tidens løb gået til folk som Klaus Rifbjerg, Ulla Terkelsen, Uffe Ellemann-Jensen og Johannes Møllehave.

En ægte publicist

Jørgen Ejbøl har en lang karriere i publicistbranchen bag sig.

Han har tidligere været redaktør på B.T., medlem af chefredaktionen på Berlingske Tidende og ansvarshavende chefredaktør på Billed-Bladet, JydskeVestkysten og Jyllands-Posten.

I dag bestrider han en række tillidshverv, blandt andet som formand for JP Politikens Hus A/S og bestyrelsesformand for den grønlandske avis Sermitsiak.

Ved siden af sine tillidshverv har Jørgen Ejbøl i en lang årrække været stærkt engageret i kampen for pressefriheden i de lande, hvor den har det svært; i Rusland, på Balkan og i Egypten.

Læs også