Aktier: TDC går forrest på ny rekorddag

Godt nyt fra Kina og USA drev tirsdag aktiekurserne højere over det mest af jordkloden.

Arkivfoto: Casper Balslev

Herhjemme satte C20 Cap-indekset rekord for fjerde børsdag på stribe efter en stigning på 1,3 pct. til 588,71, understøttet af blandt andre TDC og forsikringsselskabet Topdanmark. Fremgangen var bredt funderet med gevinster til 18 af 20 af eliteindeksets medlemmer.

- Stigningerne har nok rod i to ting. Igen i går var et Federal Reserve-medlem ude at tale om, at bankens tilbagekøb af obligationer skal fortsætte. Derudover har vi fået nogle kinesiske væksttal, som er blevet taget positivt op af markedet, konstaterer handler i Jyske Bank Martin Munk. Han er dog umiddelbart lidt overrasket over, hvor robust markedet har vist sig tirsdag.

Den kinesiske regering satser i 2013 på en økonomisk vækst på 7,5 pct. og lover, at den vil føre en proaktiv finanspolitik med stort budgetunderskud og skattelettelser for at sætte skub i forbruget.

Herhjemme var det imidlertid alt andet end Kina-følsomme TDC, der blev dagens vinder i eliteindekset. Teleaktien steg 4,1 pct. til 45,6 kr., efter et par børshuse sendte positive analyser på gaden.

Det amerikanske finanshus Morgan Stanley løftede anbefalingen til "overvægt" fra tidligere "neutral" og satte et nyt kursmål på 53 kr. Også Nomura er blevet mere optimistisk og har løftet kursmålet med en femmer til 48, hvilket uændret berettiger til anbefalingen "køb".'

I finanssektoren havde bankerne en god tirsdag. Nordea nåede med en stigning på 2,9 pct. til 68,45 kr. det højeste niveau siden midten af 2007, inden finanskrisen for alvor satte ind. Danske Bank steg 2,2 pct. til 111,3 kr, men mangler stadig at stige omkring 100 kr., før aktien er tilbage til kursniveauerne i midten af 2007.

Topdanmarks regnskabstal slog forventningerne i markedet, der ellers var forberedt på solide resultater, efter Tryg og Alm. Brand tidligere har vist vejen.

- Vi har haft et ekstraordinært godt år, der ligger specielt på investeringerne, hvor vi har indhentet det, vi har sat til under krisen eller i hvert fald noget af det, konstaterer Topdanmarks direktør Carsten Sagild.

Topdanmark landede et nettooverskud på 453 mio. kr. i fjerde kvartal mod ventet 360 mio. kr. blandt analytikere, ifølge SME Direkt. Topdanmark sluttede 2,6 pct. højere i 1384 kr., hvoraf størstedelen af stigningen satte ind efter regnskabet.

Imens gik tirsdagens ekstraordinære kursbevægelser vanen tro til et par af de mindre selskaber.

Netop Solutions steg 28 pct. til 9,75 kr., efter bestyrelsesformand Ib Kunøe fremsatte et købstilbud på en tier pr. aktie gennem sit investeringsselskab Consolidated Holdings.

Endnu vildere var stigningen i Topotarget, der gik 33 pct. højere til 2,46 kr. Biotekselskabet bekræftede positive resultater i et registreringsstudie med kræftmidlet Belinostat i patienter med den sjældne lymfekræftform PTCL.

Imens blev Brøndby IF straffet for sit årsregnskab, der viste et underskud på 266,6 mio. kr. og indeholdt en undskyldning fra bestyrelsen af såvel de økonomiske som sportslige resultater. Aktien faldt 10 pct. til 11,7 kr. Fodboldklubbens likviditet rækker nu frem til ultimo maj, og senest maj skal der tilføres mindst 50 mio. kr. ved en aktieemission, hvis Brøndby skal fortsætte driften til nytår. I 2013 venter Brøndby også et underskud.

Bavarian Nordic steg 4,9 pct. til 54 kr. efter en ny femårig bevilling til bioterrorberedskabet i USA. I alt er der afsat 16 mia. kr. over de kommende fem år. Bavarian håber snart at modtage en ny ordre på koppevaccine fra USA.

Imens kunne G4S glæde sig over, at der er sat underskrifter på en ny treårig kontrakt på sikkerhedsydelser til lufthavnene Heathrow og Gatwick i London. G4S steg 1,7 pct. til 25,72 kr.

Aktiemarkedet uddelte desuden gevinster til Banknordik, der steg 10 pct. til 102,5 kr. efter årsregnskabet samt til Monberg & Thorsen, der lukkede 2,4 pct. højere i 171 kr. Entreprenørkoncernen MT Højgaard øjner et lille overskud i 2013 efter et katastrofalt 2012, der viste et underskud på godt en halv mia. kr. før skat. Højgaard Holding, der ejer 54 pct. af MT Højgaard, steg 1,1 pct. 89,5 kr.

Læs også