Fupbutik narrer fodboldglade danskere

E-mærket advarer danskerne mod ny fupside på nettet.

E-mærket advarer danskerne mod at handle på fodboldstovlerdenmark.com. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Det er langt fra en sjældenhed, at fupbutikker på nettet narrer penge ud af godtroende danskere. Og ifølge e-mærket, som er den danske mærkningsordning for sikker handel på nettet, har endnu en fupside set dagens lys.

Denne gang er der tale om siden fodboldstovlerdenmark.com, som med ualmindeligt gode tilbud på fodboldudstyr forsøger at snyde folk.

E-mærket advarer nu mod at handle på siden.

Spot en fupbutik
  • Produktnavne i webadressen er ofte tegn på svindel. Vær derfor altid på vagt overfor adresser som: canada-goosejakke.com eller mulberrytaskeroutlet.info.
  • Mange fupbutikker er oversat af maskiner, og er derfor skrevet på meget dårlig dansk.
  • Skæve priser som f.eks. 244,67 kr. bør også få alarmklokkerne til at ringe. Et skævt tal som dette bærer præg af at have været en tur igennem en valutaomregner uden at blive afrundet efterfølgende.
  • Fupbutikker reklamerer ofte med mange forskellige betalingsmuligheder, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes. Betal aldrig forud med bankoverførsel, check eller lignende.
  • Send butikken en mail eller prøv at ringe til dem. Virker deres mail-adresse ikke, får du svar på gebrokkent engelsk eller slet ikke, så er der som regel noget galt.
  • Lyder et tilbud for godt til at være sandt, er der stor sandsynlighed for, at det også er det. Så brug altid din sunde fornuft, inden du trykker på køb-knappen.
Kilde: e-mærket – den danske mærkningsordning for sikker nethandel

Lokker med billige priser

"Midt under et testkøb, vi foretog, ændrede valutaen sig pludselig fra først at være i danske kroner til derefter at være i dollars. Derudover ændrede beløbet sig også," fortæller Lars Schmidt Larsen, som er direktør hos e-mærket.

"Netbutikker af denne type prøver ofte at lokke kunder i fælden med meget billige priser, og det virker som regel også efter hensigten. Vi vil dog på det kraftigste advare folk mod at købe noget som helst fra netbutikken, der på alle måder opfylder kriterierne for en fupbutik," tilføjer han.

Udover mistænkeligt lave priser bærer siden præg af at være oversat af en maskine. Sproget på siden er til tider helt uforståeligt. Der er heller intet telefonnummer, man kan kontakte butikken på, og det bør få advarselslamperne til at blinke hos de forbrugere, der besøger siden, siger de hos e-mærket.

Svært at forhindre

Salg af sportsudstyr er en milliardforretning i Danmark, og fodboldstovlerdenmark.com er langt fra den eneste fupbutik, der huserer blandt danske forbrugere. Netbutikker som ostyler.com og danmarkmall.com er også det rene svindel, fortæller e-mærket.

Selvom man er klar over problemet med de mange svindelsider, er det dog svært at sætte en stopper for.

"Rent juridisk er det vanskeligt at gøre noget ved det, da bagmændene ofte befinder sig uden for EU's grænser. Det er også tilfældet med fodboldstovlerdenmark.com. Vi opfordrer dog altid forbrugere, der er kommet i klemme på en af fupbutikkerne, til at tage fat i e-mærkets gratis forbrugerhotline," siger Lars Schmidt Larsen.

Læs også