Obligationer: Stille marked med flad rente

Der er meget stille på obligationsmarkedet onsdag. Det er som om, at investorerne koncentrerer sig om aktiemarkederne, der overordnet set viser positive takter.

Den 10-årige, danske rente bevægede sig ikke meget. Kun i Sydeuropa, hvor renten er højere, var der lidt større udsving og det i nedadgående retning.

Den tyske, tilsvarende rente endte uændret, mens renterne i de kriselande Spanien og Italien faldt 3-7 basispoint - mest i Italien - det til renteniveauer på knap 5 pct. og godt 4,65 pct.

Herhjemme gik den 10-årige statsobligationsrente onsdag til ro i omkring uændrede 1,60 pct. efter at den tirsdag steg 5 basispoint i takt med stigninger på aktiebørserne verden over.

Foreløbige BNP-tal for fjerde kvartal i eurozonen kom onsdag formiddag ud som ventet med et fald på kvartalsbasis på 0,6 pct. og på årsbasis på 0,9 pct.

Markedet blev ikke berørt af eftermiddagens tre nøgletal fra USA.

Det ugentlige tal for realkreditansøgninger steg knap 15 pct. mod et fald på knap 4 pct. ugen før.

ADP-beskæftigelsesrapporten viste en ændring på 198.000 i februar mod ventet 170.000 og 215.000 måneden før.

Fabriksordrerne fra de amerikanske virksomheder for januar endte med et faldt på 2,0 pct. lidt mindre end det ventede fald på 2,2 pct. mod en stigning på 1,3 pct. i december.

Onsdag aften kl. 20.00 dansk tid bliver Federal Reserves Beige Book offentliggjort.

Her vil interessen samles om centralbankens syn på tilstanden i den amerikanske økonomi. I februar udgaven blev jobmarkedet i USA beskrevet som generelt svagt.

Beige Book har fået navn efter farven på sin indbinding og danner baggrund for den pengepolitiske komites vurdering af den økonomiske situation inden møderne i FOMC - Federal Open Market Committee. Rapporten er en samling af anekdotiske udsagn og økonomien i distrikterne og således ikke baseret på undersøgelser eller hårde fakta.

Læs også