Tv-pakkens afløser klar til sommer

Fremover bliver det i langt højere grad muligt at sammensætte sin egen tv-pakke.

Fra juli får 1,2 mio. Yousee-kunder mulighed for at vælge frit blandt 100 kanaler. Arkivfoto: Ole Lind

Valgfrihed på alle hylder. Næsten da.

Det bliver virkeligheden for de 1,2 mio. tv-seere, der er kunder hos landets største kabel tv-distributør Yousee. Det TDC-ejede selskab lancerer til juli et alternativ til de til tider meget udskældte tv-pakker, når der åbnes for frit valg blandt flere end 100 tv-kanaler.

Yousee vil ikke kommentere oplysningerne, men alt tyder på, at selskabet vil annoncere den opsigtsvækkende modpart til kanalpakkerne på en stor tv-kongres, YouSee LIVE’1, i Bella Center på lørdag.

Krav om grundpakke

Dermed ser det altså ud til, at Yousee er i gang med at tage konsekvenserne af den skærpede opmærksomhed, der har været på tv-pakkerne fra både politisk hold og fra konkurrencemyndighedernes side.

Angiveligt vil det fortsat være et krav, at man skal abonnere på den såkaldte grundpakke, der med en pris på 209 kr. er den billigste løsning og indeholder blandt andet DR's kanaler samt nabolandenes hovedkanaler foruden TV2, TV3 og Kanal 5. Derefter kan man selv vælge hvilke kanaler, man vil have til rådighed.

Tidligere har det været et krav, at man skulle købe minimum fire kanaler, og der var kun et begrænset udbud at vælge mellem. Det bliver angiveligt anderledes til sommer, men det kan ikke helt udelukkes, at der fortsat vil være kanaler, der vil mangle på hylderne.

Tvivl om sport- og filmkanaler

Ifølge epn.dk's oplysninger bakker TV 2 Danmark op om tv-seernes nye mulighed for at selv at sammensætte deres kanaludvalg, mens der fortsat forhandles med de to øvrige kommercielle kæmper på det danske tv-marked, SBS TV og Viasat.

Kanalerne er særligt bekymret for, hvad de nye valgmuligheder vil betyde for ikke mindst sportskanalerne, hvor det er nødvendigt med mange betalende kunder for at sikre, at man har indtjening nok til at finansiere de meget dyre sportsrettigheder.

Det er derfor endnu uklart, om de tunge sports- og filmkanaler også bliver omfattet af frit valgs-ordningen.

Priser ukendte

Det er endnu uklart, hvor dyre de enkelte kanaler bliver. Allerede i dag er det muligt inden for visse begrænsninger at tilkøbe kanaler i Yousees univers. Her ligger priserne inden for intervallet 20-40 kr., men det er eksempelvis ikke muligt at tilkøbe sportskanalen TV 3 Sport 1. Det kan man hos konkurrenten Boxer, hvor den kanal alene koster 59 kr.

Det er ikke utænkeligt, at man vil se lignende priser, når Yousee overgår til det nye koncept til sommer. Det ventes selskabet dog at afsløre på lørdag. Under alle omstændigheder vil stykprisen for kanalerne fortsat være lavest med en tv-pakke.

Samtidig vil man med tv-pakkerne have den fordel, at man slipper for den kryptering og dermed det udstyr som eksempelvis et tv-kort, der følger med frit valgs-ordningen.

Yousee-konkurrenten Stofa har et fritvalgs-tilbud, der dog kræver, at man vælger mindst fire kanaler. Priserne ligger i niveauet 10-40 kr. pr. kanal, og der er 85 kanaler at vælge mellem.

BRANCHENYT
Læs også