Flydende palads til 100 mio. kr.

De rige foretrækker flydende sommerhuse frem for skumsprøjt i håret.

I Dubai kan de bare noget med størrelse. Størrelsen på højhuse og størrelsen på både.

Den internationale bådmesse er i gang, og det kræver tegnebøger næsten så tykke som højhusene at få lov til at lege med.

Messens pragteksemplar hedder Trinity Sapphire, men den er bedre kendte under kælenavnet Paladset. Det bliver den kaldt med god grund: Den halvtreds meter lange yacht har alt i moderne bekvemmeligheder.

Minder om et hus

Designerne har gjort, hvad de kunne for at få skibet til at føles som et hus.

"Min erfaring er, at kunderne vil have komfort. De vil føle sig hjemme," fortæller direktør Erwin Bamps fra selskabet Gulf Craft.

Med et prisskilt på den anden side af 100 mio. kr. har køberne lov til at stille krav. For nyligt gik en asiatisk køber meget op i, hvor mange karaokeskærme, yachten var udstyret med.

Hvad skal det til for?

Men det er ikke alle, der forstår, hvorfor der bliver gjort alt for at få de ekstremt dyre skibe til at ligne et forgyldt sommerhus indvendigt i stedet for at give en rigtig sejleroplevelse.

"Man spørger sig selv: Hvad skal det til for? Hvorfor i alverden bygger vi både, hvis de alligevel ikke gider at have dem? Det er som at flytte en villa rundt fra campingplads til campingplads. Måske burde de købe autocampere i stedet," mener bådjournalist ved Financial Times, Michael Howorth.

Læs også