Dansker tager norsk biotekfirma på børsen

En kendt biotek-kvinde står i spidsen for et norsk biotekselskab, der i dag annoncerer detaljerne for en kommende børsintroduktion. Selskabet arbejder inden for hjerte-karsygdomme.

Foto: Miriam Dalsgaard

Det norske biotekselskab Serodus går på børsen i Oslo. Det meddeler selskabet selv, og samtidig løfter man også sløret for den forventede introduktionspris og indtægter fra introduktionen.

I spidsen for Serodus står danske Eva Steiness. Professoren, der var forskningsdirektør i Lundbeck i en længere årrække, og derefter med til at stifte Zealand Pharma.

Introduktionsprisen er sat til 3 norske kroner, mens man forventer at rejse op mod 4,5 mio. kr. i kapital fra introduktion. Således vil selskabet udbyde mellem 4.000 og 1,5 mio. aktier.

Fokus på hjertekarsygdomme

Tegningsperioden løber fra i dag, den 8. marts, til den 22. marts, mens selskabet forventes at begynde at blive handlet på den norske børs fra den 4. april.

Serodus fokuserer på nye terapeutiske produkter til behandling af hjerte-karsygdomme. To af selskabets produkter er klar til kliniske fase 2 Proof-of-Concept-studier i patienter mod hhv. isoleret systolisk hypertension og hjertesvigt.

 Kendt biotek-kvinde trækker sig fra dansk biotekselskab

 ”Det var et sats” 

Læs også