Nye nummerplade-krav under opsejling

Nyt initiativ skal sætte en stopper for omsiggribende kriminalitet.

Foto: Bo Svane

Bilejerne kan snart blive mødt med krav om, at nummerpladerne skal være sat fast med bolte og møtrikker.

Det skriver Sjællandske på baggrund af oplysninger fra politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, der fortæller, at tyveri af nummerplader til brug for blandt andet benzintyveri er en af de kriminalitets-former, som er i størst vækst.

I Skatteministeriet bekræfter sagsbehandler Claus Kargo over for avisen, at de har fået en henvendelse fra Rigspolitiet og fra Forenede Danske Motorejere (FDM), som mener, der må gøres noget ved de mange nummerpladetyverier.

Sommer-stramning?

Skatteministeriet er derfor i gang med at beskrive af fordele og ulemper ved fastskruede nummerplader.

- Vi regner med, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) tager stilling om en måneds tid. Men herefter skal sagen så i høring i nogle uger, så der kan næppe være noget klar før tidligst til juli, siger Claus Kargo til Sjællandske.

Udarbejdelse af en eventuel bekendtgørelse kræver ikke lovgivning, så man er ikke påvirket af, at Folketinget er på sommerferie.

Hos Rigspolitiet oplyser kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen til Sjællandske, at der i 2011 blev stjålet 21.000 nummerplader, hvilket er en tredobling siden 2006.

Læs også