Bogkæmpe sluger legetøjskæde

To af landets store detailhandelskæder slår formentlig pjalterne sammen.

De 170 boghandlere under Indeks Retail A/S har til sammen en detailomsætning på ca. kr. 1,4 mia. kr Foto: Jens Dresling

Alt tyder på, at selskabet bag boghandlerkæderne Bog & idé, Bøger & papir og BOGhandleren, Indeks Retail A/S, overtager den 53 butikker store legetøjskæde Legekæden amba.

Parterne forhandler i øjeblikket om en overtagelse, og den proces er tilsyneladende så langt, at man kan offentliggøre intentionerne.

Større ambitioner

Legekæden er ejet af 53 selvstændige legetøjsforhandlere, der er interesseret i sammenlægningen med en stor detailpartner, fordi man har erkendt, at man ikke kan skabe vækst ad anden vej. Det har banet vej for samtalerne med boghandlerselskabet, der er ejet af 170 boghandlere på tværs af de tre kæder.

Fakta
  • Indeks Retail A/S er kædekontor for de tre frivillige boghandlerkæder Bog & idé, Bøger & papir og BOGhandleren og servicerer disse med konceptudvikling, markedsføring, sortiment, web, it, økonomi og logistik.
  • De tre boghandlerkæder og de 170 boghandlere under Indeks Retail A/S har til sammen en detailomsætning på ca. kr. 1,4 mia. kr. og tæller ca. 1000 medarbejdere.
  • Legekæden amba er kædekontor for den frivillige kæde Legekæden med 53 butikker landet over.
  • De 53 butikker har en detailomsætning på ca. kr. 200 mill. og tæller ca. 200 medarbejdere.
Kilde: Indeks Retail/Legekæden

"Vi må erkende, at vores ambitioner ikke kan indfris i vores nuværende forholdsvis beskedne setup, hvorfor det har været naturligt at søge samarbejde med andre detailhandlere," siger formanden for Legekæden amba legetøjshandler Christian Vejby, Frederikshavn.

De mange ejere af selskaberne er underrettet om den mulige overtagelse, og det er planen, at den endelige beslutning skal tages på en generalforsamling i Legekæden den 23. april.

Vækst, vækst, vækst

Hos Indeks Retail ser man det som en mulighed for, at selskabet får bedre muligheder for at rådgive indehaverne inden for blandt andet indkøb og logistik.

Samtidig lægger man ikke skjul på, at markedsandelene skal øges i både boghandlerbranchen og legetøjsbranchen.

"I begge kæder vil vi have klare mål om omsætningsvækst og øgede markedsandele, og dermed krav om fysisk beliggenhed på de bedste og største markedspladser i Danmark, herunder online på nettet," siger formanden for Indeks Retail A/S Michael Meyer.

Sammenlægningen betyder, at medarbejderne på Legekædens kædekontor og lager i Svendborg vil blive tilbudt arbejde hos Indeks Retail i Hedensted.

Læs også