Fødevarestyrelsen har lukket ulovlig slagter

Slagteren kan se frem til en bøde for at have slagtet under uhygiejniske forhold.

Fødevarestyrelsen konstaterede, at der var blevet slagtet under uhygiejniske forhold. Arkivfoto: Ole Lind

Fødevarestyrelsens Rejsehold har efter et anonymt tip lukket en ulovlig slagterivirksomhed på en privatadresse i Uglev på Thyholm.

Det drejer sig om en tidligere slagterbutik på Orionsgade 14. Slagteren erkendte over for Fødevarestyrelsens Rejsehold at have slagtet for landmænd og at have opskåret kødet i de ulovlige lokaler.

Slagteren ville dog ikke oplyse navne på landmændene eller kunderne.

Uhygiejniske forhold

Fødevarestyrelsen konstaterede, at dyrene er blevet slagtet uden dyrlægekontrol og opskåret og forarbejdet under ukontrollerede og uhygiejniske forhold.

Et udhus på ejendommen var indrettet som slagte-/opskæringslokale, der var udstyret med hejseværk, skoldekar, kødkroge, kødsav, knive og kødhakker.

Hverken inventar, gulve eller vægge var i rengøringsvenlige materialer. Lofterne var desuden jordslåede, og på vægge, gulve og inventar var der indtørrede rester af gammelt kød og blod.

I et kølerum hang en kalv, og i frysere blev der fundet frosset svinekød, som også stammede fra ulovlige slagtninger.

Slagteren kan vente bøde

Rejseholdet påbød slagteren at destruere kødet og overhældte det med destruktionsfarve. Samtidig opfordrer Fødevarestyrelsen kunder, der har købt kød på stedet, til at returnere det eller kassere det.

Slagteren kan nu vente en bøde for de ulovlige forhold. Fødevarekontrollen vil dog ikke give noget bud på bødens størrelse.

Op mod 100 sager om året

Chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark, oplyser, at styrelsen hvert år modtager op mod 100 anmeldelser.

I cirka halvdelen af tilfældene konstaterer man overtrædelser i forskellig grad.

Læs også