Obligationer: Renten faldt på italiensk nedjustering

Italien satte dagsordenen på obligationsmarkedet mandag, efter at ratinginstituttet Fitch sent fredag havde sænket sin kreditvurdering.

Meldingen fik sat skub i pengetrafikken fra syd mod nord, så kapitalen søgte mod de økonomisk og politisk mest stabile lande, mens italienske obligationer blev vendt ryggen. Der var dog langt fra tale om samme dramatiske renteudsving, som prægede markedet, da gældskrisen hærgede sidste år.

Renten på den den toneangivende, 10-årige, danske statsobligation sluttede 1 basispoint lavere end fredag på 1,66 pct. I Tyskland faldt renten nogenlunde tilsvarende, mens den 10-årige, italienske rente steg 5 basispoint til 4,64 pct.

Fitch begrundede blandt andet sin nedjustering af Italiens kreditværdighed med, at landet fortsat mangler en regering efter det rodede valgresultat i slutningen af februar. Det bringer uro om og udsigterne for den italienske økonomi. Den nye kreditvurdering på BBB+ har således stadig negative udsigter.

Den endelige opgørelse af den økonomiske vækst i Italien i fjerde kvartal indeholdt ingen overraskelser og viste ligesom den forrige opgørelse, at økonomien skrumpede med 0,9 pct. på kvartalsbasis.

OECD's ledende indikatorer viste en lille stigning til indeks 100,4 i januar fra 100,3 i december, og dermed fortsætter tendensen mod en moderat bedring af verdensøkonomien.

Læs også