Danmarks ældste bank ånder lettet op

Spar Nord er ikke en uundværlig bank. Det er banken godt tilfreds med.

"Ved ikke at komme på listen undgår vi det administrative bøvl, som følger med. Vi får mere fleksibilitet i vores forretning, så jeg er vældig tilfreds."

Lasse Nyby, adm. direktør i Spar Nord.

Torsdag satte Erhvervs- og Vækstministeriet navn på de seks pengeinstitutter, som er for store til at gå konkurs. De seks udvalgte bliver nu mødt med strikse kapitalkrav, som skal sikre, at bankerne ikke ender i en situation, hvor staten er nødt til at hjælpe dem.

Spar Nord, som er Danmarks ældste og femtestørste bank, fandt ikke vej til det fine selskab.

Men det er ikke dårligt nyt, fortæller bankens administrerende direktør, Lasse Nyby.

"Vi har hele tiden vidst, at vi lå på vippen, så det kommer ikke som et kæmpe chok. Faktisk er det lidt af en lettelse," siger Lasse Nyby til epn.dk.

Administrativt bøvl

Han uddyber:

"Som jeg ser det, er det primært en fordel at være med på listen, hvis man på et tidspunkt skal til at udstede obligationer på det globale marked. Det får vi ikke behov for.

"Ved ikke at komme på listen undgår vi det administrative bøvl, som følger med. Vi får mere fleksibilitet i vores forretning, så jeg er vældig tilfreds."

Uenig med ministeren

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen har hårdnakket afvist, at det bliver dyrere at være bankkunde i de banker, som er med på listen. De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, er i den modsatte grøft.

Han forudser, at bankkunderne kommer til at betale for kravene om kraftigere polstring. Lasse Nyby er enig.

"Bankerne skal forrente den merkapital, de bliver pålagt at have. Det kan de kun gøre på to måder: Enten ved at spare på omkostningerne eller sætte priserne op," siger han.

Læs også