VW vil bygge syv fabrikker i Kina

Koncernen vil være verdens største bilproducent i 2018.

VW Golf-fabrik Foto: Fabian Bimmer/AP.

Den tyske bilproducent Volkswagen vil støde den japanske konkurrent Toyota fra tronen som verdens største bilproducent, og slaget kommer bl.a. til at stå i Kina.

Her vil Volkswagen nemlig i de kommende år bygge syv nye fabrikker. Samtidig skal der også opføres nye fabrikker i Rusland og Mexico.

Det fortalte VW-chefen, Martin Winterkorn, torsdag i forbindelse med regnskabsfremlæggelsen i Wolfsburg i Tyskland.

Stigende konkurrence

"2013 bliver for hele branchen et år, hvor man skal vise, hvad man dur til. Konkurrencen er hård, og den bliver endnu hårdere," sagde Martin Winterkorn ifølge Automobilwoche.

VW-koncernen har planer om at blive verdens største bilproducent i 2018, og til det formål vil koncernen udnytte det store kinesiske marked. Frem mod 2018 vil VW øge produktionen i Kina med 60 pct. Til den tid skal der i Kina produceres fire mio. biler om året.

Udover de syv fabrikker i Kina skal der også bygges en ny fabrik i San Jose Chiaba i Mexico og to i Rusland - i Sk. Petersburg og Kaluga.

VW-koncernen kunne i øvrigt fremvise et driftsresultalt på 11,5 mia. euro før skatter og afgifter. Det fik umiddelbart efter aktiekursen til at stige godt 2 pct. til 163,10 euro.

Læs også