LA: Godt at McDonald's tager til genmæle

"De multinationale selskaber er for længe blevet mistænkeliggjort," mener Mette Bock.

De multinationale selskaber bidrager med meget til Danmark, mener Mette Bock. Foto: Nikolaj Svennevig/AP

"Danmark har brug for de multinationale selskaber for at skabe vækst. Selskaberne bidrager til det danske samfund på mange andre måder end selskabsskatten."

Sådan lyder det fra folketingsmedlem Mette Bock, der er både erhvervs- og fødevareordfører for Liberal Alliance (LA)

Meldingen kommer, efter at fastfoodkæden McDonald's i dag har fremlagt en rapport, der peger på, hvor McDonald's bidrager til det danske samfund.

Sagligt indlæg i debatten

"Mange af de store firmaer gider ikke tage debatten, fordi de mener, at det er en sag for politikerne, og at de først og fremmest er her for at drive forretning.

Derfor er det godt, at McDonald's på saglig vis fremlægger nogle tal, der viser, hvilken betydning virksomheden har i Danmark. Alt for ofte bliver debatten om skattelister og selskabsskatter baseret mere på følelser end faglighed," lyder det fra Mette Bock.

Hun understreger, at fastfoodkæden både bidrager med skatter og afgifter samt arbejdspladser. Det sidste på en sådan måde at der også er plads til de mere udsatte på arbejdsmarkedet.

Lad os høre nogle flere

"Jeg ville ønske, at flere af de store virksomheder ville tage del i debatten. Selskaber som McDonald's og Coca Cola fremstilles ofte som meget kapitalistiske. Men vi har brug for dem i Danmark, og det er helt legalt, at de tjener penge," forklarer Mette Bock.

"Lad os endelig få nogle flere stemmer i debatten," tilføjer hun.

Læs også