Løkken-garant har tabt i landsretten

Byretten tilkendte pensionist erstatning på 147.000 kr. Den er væk nu.

Foto: Henning Bagger

Vestre Landsret har afgjort, at en 67-årig kvindelig pensionist fra Aalborg ikke skal have erstatning for sin tabte garantikapital i Løkken Sparekasse. Det skriver Nordjyske Stiftstidende fredag.

Retten i Aalborg afgjorde ellers sidste år, at kvinden skulle have en erstatning på 147.000 kroner af Finansiel Stabilitet, som har overtaget forpligtelserne efter Løkken Sparekasse, der krakkede i 2009.

Men den afgørelse har landsretten altså nu omgjort og bestemt, at den uheldige garant ingen erstatning skal have.

Garanter taber

Med konkursen i Løkken Sparekasse mistede hun hele sin pensionsopsparing, som var placeret i garantbeviser i Løkken Sparekasse. Efter den seneste dom fører statsselskabet Finansiel Stabilitet to-nul i retsopgøret med de tidligere garanter i Løkken Sparekasse.

I november sidste år afgjorde Retten i Aalborg i en lignende sag, at en anden tidligere garant ikke skulle have erstatning for sin tabte garantkapital. Den dom er anket til Vestre Landsret, som ikke har behandlet sagen endnu.

Formand: Svært at stå alene

Formanden for Foreningen Garantloekken, Kristian Andersen, mener, at de hidtidige erfaringer med individuelle søgsmål fra tidligere Løkkengaranter er usikre.

- Nu er der faldet to domme, hvor individuelt anlagte erstatningssager er endt med et nederlag til garanten, så der er noget, der tyder på, at det er svært at stå alene som Løkkengarant i den juridiske proces, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Læs også