Ny Galaxy S4 skal vælte iPhone 5

Samsungs nye topmodel sætter videoen på pause, hvis du kigger væk.

Sådan ser den ud - smartphonen, der skal genindtage Samsungs førerposition på markedet. Foto: Jason DeCrow/AP

Den sydkoreanske elektronikvirksomhed Samsung Electronics kunne sent torsdag aften på en længe ventet begivenhed i New York løftet sløret for selskabets nyeste skud på Galaxy-stammen. Den nye smartphone er et direkte modsvar til Apples iPhone 5, som i det forgangne kvartal skubbede Galaxy 3-telefonen væk fra smartphone-tronen.

Styr med hovedet

Den nye Galaxy S4 har en 5-tommer skærm, et 13 megapixel kamera og bevægelsessensor-teknologi, der lader brugeren styre nogle af telefonens funktioner med ansigtsbevægelser.

Eksempelvis vil en video, der afspilles, gå på pause, hvis brugeren flytter øjnene væk fra telefonen, mens at videoen vil begynde at afspille igen, så snart brugeren retter øjnene tilbage på skærmen, lød det fra Samsung.

Til sammenligning har iPhone 5 kun en 4-tommer skærm og et 8 megapixel kamera.

Vil tilbage på førstepladsen

I fjerde kvartal af 2012 overtog Apple med sin iPhone 5 igen topplaceringen, som den mest solgte smartphone, efter at Samsungs S3 havde ligget på den placering, og Samsung håber nu at kunne tilbageerobre førstepladsen med den nye S4.

- Samsung Galaxy S4 har taget et kvantespring i forhold til S3. Samsung Galaxy S4 er frugten af den mest moderne hardware-teknologi sammensat med de mest avancerede software-funktionaliteter, lød det fra hestens egen mund direktør for Samsungs mobildivision J.K. Shin ifølge Bloomberg News.

I butikker om en måneds tid

Galaxy S4 er desuden hurtigere, tyndere og lettere end sin forgænger, S3, og den nye telefon vil ramme butikkerne i USA, Singapore og Hong kong i slutningen af april.

- S4-telefonen vil blive nøglen til om Samsungs mobiltelefondivision får succes i år. Vi tror, at S4 og Note 3 (en anden ny smartphone red.) vil fortsætte med at blive taget godt i mod af forbrugerne globalt grundet de innovationer, som telefonerne byder på, vurderer analytiker hos Kim Eng Securities Warren Lau ifølge Bloomberg News.

Warren Lau forventer, at Samsungs mobiltelefondivision kan øges sit salg med 40 pct. i år, og dermed vokse hurtigere end markedet, som ventes at vokse med 25-30 pct.

En anden analytiker, Park Hyun fra Tong Yang Securities, forventer, at Samsung kan sælge mindst 60 mio. af den nye S4-telefon i år, og at Samsung globalt vil sælge 303 mio. smartphones i 2013.

I fjerde kvartal sad Samsung Electronics på 29 pct. af smartphone-markedet, mens Apple havde 21 pct., viser tal fra Bloomberg News. Apple havde dog den bedst sælgende smartphone, iPhone 5, i kvartalet.

Læs også