Politiken har fundet ny lederskribent

Amalie Kestler fra Information afløser efter påske Lars Trier Mogensen.

Foto: Torben Storyer

Politikens lederkollegium får et nyt medlem. Det bliver 36-årige Amalie Kestler, som kommer fra en stilling på Information, hvor hun siden 2011 har været politisk redaktør.

Amalie Kestler er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003 og har tidligere været politisk redaktør på Ritzau, nyhedsredaktør på Berlingske og pressechef for Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Amalie Kestler skal fungere som stedfortræder for lederskribent Kristian Madsen og desuden være tilknyttet opinion- og kulturredaktionen som skrivende journalist.

"Vi er glade for at kunne sige velkommen til Amalie Kestler og glæder os til at få hende i avisen, både som leder- og klummeskribent og som skrivende kraft på opinion og kultur i bredere forstand", siger Politikens ansvarshavende chefredaktør Bo Lidegaard til Politiken.

Amalie Kestler tiltræder efter påske og afløser Lars Trier Mogensen, som de seneste ni år har skrevet ledere og markeret avisen i den offentlige debat.

I mandags kom det frem, at kommentator og Politiken-skribent Lars Trier Mogensen noget uventet forlader avisen. Lars Trier Mogensen har i flere år været en del af Politikens leder-kollegium, og har været flittigt brugt som debattør og kommentator i andre medier.

Læs også