Obligationer: Rentedyk i nord og syd

De danske renter satte sig en smule fredag på en dag, der ikke bød på afgørende nyheder, der kunne rykke markedet.

Forsonende toner fra EU-topmødet i Bruxelles sænkede samtidig den italienske rente.

Den toneangivende, 10-årige danske rente faldt med 2 basispoint til 1,62 pct. Samme dyk sås i den tyske ækvivalent, men den italienske rente faldt med 5 basispoint til 4,59 pct.

Udsvinget i den italienske rente blev tilskrevet kommentarer fra EU-topmødet i Bruxelles, hvor det blev lagt op til en blødere kurs mod de lande, der fortsat er i gang med at implementere opstramninger og reformer for at forbedre balancerne.

- Hvis der er for mange stramninger, vil der blive for meget arbejdsløshed. Der er behov for fleksibilitet, hvis vækst skal være vores førsteprioritet, sagde den franske præsiden Francois Hollande ifølge Bloomberg News.

Før middag landede tal for udviklingen i producentpriserne i Eurozonen for februar. Måned til måned viste de en stigning på 0,4 pct. og 1,8 pct. år til år, hvilket var helt som ventet. Kerneinflationen var på 1,3 pct., hvilket ligeledes var helt på linje med analytikernes forventninger ifølge Bloomberg.

Over middag kom der en stribe tal fra USA. Empire Manufacturing-indekset skuffede med et fald til 9,24 i marts mod 10,04 i februar. Samtidig steg inflationen mere end ventet i februar med 0,7 pct. mod ventet 0,5. Fraregner energi og fødevarer steg priserne med 0,2 pct., helt som ventet.

Der var samtidig godt nyt fra industriproduktionen, der steg med 0,7 pct. i februar mod ventet ifølge Bloomberg 0,4 pct. Kapacitetsudnyttelsen var samtidig en spids bedre end ventet.

Sidst leverede erhvervstillidsindekset fra University of Michigan en regulær skuffelse til markedet med et fald til 71,8 for marts, hvor der var ventet en lille bedring til 78.

Læs også