Derfor giver rige ikke flere penge væk

Rige amerikanere har tre grunde til ikke at give flere penge til velgørenhed. Læs her hvilke.

Selvom de rige amerikanere har penge nok, er mange alligevel tilbageholdende med at give penge til velgørenhed.  Illustration: Colourbox

De rigeste amerikanere er blandt de mest velgørende i verden. De dominerer globale lister, og undersøgelser viser, at de rige amerikanere er mere tilbøjelige end andre til at prioritere velgørenhed.

Men hvorfor giver de ikke flere penge væk til gode formål?

En nylig undersøgelse viste, at folk med høj indkomst giver 2,8 pct. af indkomsten til velgørenhed. Andre undersøgelser viser, at multi-millionærer kun donerer 1 pct. af indkomsten til velgørende formål - dog har milliardærer en tendens til at give en højere procentdel. Det skriver cnbc.com.

Buffet og Gates går forrest

Investor-guruen Warren Buffet og Microsoft-rigmanden Bill Gates har lanceret Giving Pledge for at overbevise flere mennesker om, at de skal give flere penge til velgørenhed.

En ny undersøgelse foretaget blandt amerikanske multi-millionærer giver nogle svar på, hvorfor de rigeste ikke forærer flere penge væk.

SEI Private Wealth Management har i undersøgelsen spurgt personer med en værdi på over 10 mio. dollars.

Mangler en sag

82 pct. af de adspurgte mener, at det at være velhavende betyder, at man har større forpligtelse til at donere penge til trængende mennesker eller projekter.

Næsten halvdelen af de adspurgte rigmænd svarer, at hvis de havde tillid til, at deres formue fortsat kunne oprette deres levestil og forsørge deres familie, så ville de give mere til velgørenhed.

Desuden svarede de, at de ville give flere penge væk, hvis markedet var bedre.

Endelig svarede en tredjedel, at de mangler en sag, de kunne være passionerede omkring, og at de derfor ikke giver flere penge til velgørenhed.

Læs også