Avis: Falleret bankboss i klemme hos skat

Tidligere direktør for Roskilde bank har fået Skat på nakken.

Ifølge Ekstra Bladet har den tidligere bankdirektør Niels Valentin Hansen ingen kommentarer til historien om kravet fra Skat på godt 15 mio. kr. Foto: Steen Wrem.

Tidligere direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen skylder over 15 mio. kroner til skattevæsenet. Det fremgår af den tingbogsattest, der er tegnet i kølvandet på, at Niels Valentin Hansen først på året solgte sit hus på Frederiksborgvej 126 med udsigt ud over Roskilde Fjord. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Huset blev solgt for 7.150.000 kroner. Og mens realkreditinstituttet gør krav på de 5.122.000 kroner, så tegner Skat sig som den næste kreditor i rækken med et krav på intet mindre end 15.492.616 kroner.

- At tage pant i boligen er sidste udvej for Skat. Så set udefra, må man konkludere, at han er godt og grundigt på røven, når Skat tager pant i boligen med så stort et beløb, siger skatteekspert Michael Egholm fra Revisorernes Skatterådgivningscenter.

Også professor Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen fra Københavns Universitet, mener, at Valentin Hansen ud fra tingbogsattesten ser presset ud.

- Det viser, at han ikke umiddelbart kan betale pengene. Niels Valentin Hansen har ingen kommentarer til sagen.

Læs også