Jyske Bank: Næste fyringsrunde om et år

Jyske Bank har overstået sin første fyringsrunde i forbindelse med fusion.

Foto: Colourbox

Jyske Bank har skåret ned på i alt 66 stillinger under fusionen med Spar Lolland, og det var omtrent på det forventede niveau, fortæller Erik Qvirin Hansen, der er afdelingsdirektør i Jyske Bank.

"Vi havde ikke på forhånd dannet os et komplet overblik over, hvor mange stillinger som skulle skæres væk, men jeg ville have anset dette niveau for at være meget realistisk," siger han til FinansWatch.

Banken skærer omtrent 25 medarbejdere fra afdelingsnettet, og det er inklusiv naturlig afgang som pension og jobskifte, mens de øvrige fyringer er sket i stabsfunktionerne.

”Hovedparten af fyringerne er på stabsfunktioner i Spar Lolland, for ude i filialerne, hvor kunderne er, har vi jo stadig brug for medarbejderne til at tage sig af dem,” fortæller Erik Qvirin Hansen.

It-systemer lægges sammen

Om godt et år skal Jyske Bank igen dele fyringssedler ud, for banken forventer at være færdig med at sammenlægge de to bankers it-platforme i foråret 2014.

"Spar Lollands systemer skal konverteres til Bankdata, og indtil det er på plads, er der brug for flere dobbeltfunktioner i organisationen," forklarer Erik Qvirin Hansen.

Jyske Banks opkøb af Spar Lolland blev offentliggjort den 25. januar, og i de kommende måneder skal de praktiske opgaver udføres. Det betyder blandt andet, at afdelingerne i syv byer skal flytte sammen, at de to bankers forskellige produkter skal gennemgås for at kunne lægges sammen, og at nogle af medarbejderne skal have it-platforme til både Jyske Bank og Spar Lollands systemer.

Kø hos datacentral giver Spar Lolland-medarbejdere forlænget spilletid 

Læs også