Obligationer: Renterne fortsatte rutsjeturen

På trods af en overvejende positiv stemning på det danske aktiemarked, formåede obligationsmarkedet ikke at holde trit, og det medførte rentefald i Nordeuropa og -fald i Sydeuropa.

Igen blev Nordeuropa brugt som parkeringsplads for pengene i mangel på alternativer, og derfor endte den 10-årige, danske rente med et fald på 5 basispoint i 1,52 pct.

I Spanien steg den 10-årige rente med 4 basispoint til 4,99 pct. Spanien fuldendte ellers endnu en succesfuld obligationsudstedelse, hvor landet solgte for 4 mia. obligationer med tre og ni måneders løbetid. Ved begge udstedelser blev den gennemsnitlige rente lavere end ved seneste tilsvarende auktion i midten af februar.

En positiv opdatering fra Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) omkring erhvervstilliden i Tyskland gav et kortvarigt humørhop omkring middag, men det gik hurtigt i sig selv igen.

De finansielle aktører hos vores nabo mod syd er ellers blevet mindre pessimistiske omkring fremtiden, viste opgørelsen af ZEW-forventningsindekset for marts, der steg til 48,5 fra 48,2 i februar. Der var ventet et fald til 48,1 blandt økonomerne ifølge Bloomberg News.

Også billedet af den nuværende situation blev markant forbedret med en stigning til 13,6 i marts fra 5,2 i februar. Her var der ventet en blot lille stigning til 6,0.

Fra USA fulgte endnu et sæt positive tal senere på dagen, da det påbegyndte boligbyggeri på den anden side af Atlanten viste sig pænt stigende i februar.

Det påbegyndte boligbyggeri steg til 917.000 enheder fra 910.000 i måneden før. Her var der ventet et løft til 915.000 enheder blandt økonomerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Antallet af byggetilladelser steg til 946.000 enheder fra 904.000 måneden før. Her var konsensus blandt analytikerne ifølge Bloomberg News 925.000 tilladelser.

Tallet for påbegyndt boligbyggeri for måneden før blev revideret fra 890.000, mens byggetilladelserne blev revideret ned fra 925.000.

Læs også