Millionerne strømmer ind hos Danfoss

Den danske virksomhed præsenterer næsten en fordobling af resultatet for 2012.

2012 blev endnu et godt år for Danfoss.  Foto: Carsten Andreasen

2012 blev endnu et godt år for Danfoss.

Den familieejede virksomhed har netop præsenteret årsresultatet efter skat for 2012, som lyder på 2.357 mio. kr. Det er 79 pct. højere i forhold til 2011, som også var et godt år for den danske virksomhed med base på Als.

Fremgangen i år er bedre end forventet.

"Årets resultat er det tredje stærke resultat i træk og viser, at vores strategi med at investere og skabe vækst i de nye voksende økonomier og markeder virker. Med klima- og energiløsninger som hoveddrivkraft skal denne position styrkes og udvikles de kommende år," udtaler Danfoss' topchef, Niels B. Christiansen i regnskabsmeddelelsen.

Høj vækst i Rusland

Omsætningen forbliver på stort set samme niveau som i 2011, og det skal især tilskrives det russiske marked, som præsterede høj vækst.

"Omvendt oplevede det kinesiske marked nedgang i årets første halvdel som følge af de kinesiske myndigheders bevidste opbremsning i bygge- og anlægssektoren. Udviklingen på det kinesiske marked stabiliseredes i andet halvår," lyder det i meddelelsen.

Også koncernens største marked - det amerikanske - leverede et godt resultat med en vækst på 12 pct. På det europæiske marked oplevede Danfoss til gengæld ingen vækst - her gik resultatet i nul.

Beskedne forventninger

Danfoss forventer, at den globale finansielle usikkerhed vil fortsætte ind i 2013. Derfor regner virksomheden med beskeden vækst i omsætningen.

"Væksten i Danfoss’ markeder forventes at ligge på et beskedent niveau med klima- og energiløsninger og globalisering som de primære væksttrends. Samtidig forventer Danfoss fortsat at fastholde sin lønsomhed gennem løbende forbedringer af driften og de allerede igangsatte målrettede strategiske tiltag."

Ifølge Niels B. Christiansen skal virksomheden styrkes og udvikles med investeringer i klima- og energiløsninger.

"Den globale usikkerhed synes ikke at aftage i 2013. Vi skal derfor udnytte det stærke momentum, vi har, til at fastholde væksten, styrke vores indtjening og øge virksomhedens cash flow," siger Danfoss' øverste chef.

Udvalgte nøgletal for Danfoss:

I mio. kr.

Årets resultat 2012

Årets resultat 2011

Nettoomsætning

34.007

33.904

Resultat af primær drift (EBIT)

3.745

4.226

Frit cashflow før M&A

2.924

3.150

Egenkapital

14.193

12.597

Nettoresultat

2.357

1.314

Læs også