Konkursramt bamsekæde overlever

Build-A-Bear var blevet erklæret konkurs, men butikkerne åbner igen på lørdag.

Arkivfoto: Lars Krabbe

Størstedelen af de 150 medarbejdere, der tidligere på måneden blev fyret fra bamsekæden Build-A-Bear på grund af en konkursbegæring, kan se frem til at få deres job tilbage.

"Har du stadig et bamsehjerte, der slår?"

Det spørgsmål fik John Nyhøj Kristensen fra den amerikanske virksomhed, som står bag bamsekæden "Build-A-Bear," for nogle uger siden.

John Nyhøj Kristensen var med til at starte konceptet i Danmark i 2004, og han svarede straks ja til spørgsmålet.

Gælden skal fjernes

Han samlede efterfølgende en investorgruppe, som dermed har afblæst den varslede konkurs, der lukkede alle landets otte butikker.

"Build-A-Bear er et bæredygtigt koncept i Danmark, og det vil det også være fremover. Nu handler det om, at vi får fjernet gælden, som det tidligere selskab har skubbet rundt på i længere tid," siger John Nyhøj Kristensen med henvisning til det danske selskab BAB Scandinavia Aps, som han selv tidligere har været en del af.

En butik lukker

Redningen betyder dog, at man har valgt at lukke butikken i Roskilde, mens de øvrige syv kører videre. Samtidig vil man have større fokus på at give kunderne en oplevelse og køre forretningen på en økonomisk forsvarlig måde.

"Vi skal back to basics og gøre, som vi gjorde, da vi havde stor succes i Danmark. Dengang havde vi fokus på den oplevelsesmæssige del, og jeg tror ikke på, at der er plads til mere end syv butikker i Danmark. Det skal være noget, som folk er interesseret i at køre efter," siger John Nyhøj Kristensen.

Han forventer at ansætte i omegnen 120 medarbejdere - og langt størstedelen af dem vil være de folk, som tidligere på måneden blev afskediget.

"Vi kommer til at have flere folk i vores butikker, for det er med til at højne oplevelsen, og så satser vi på at få det hjem i øget omsætning, som vi har gjort tidligere."

Build-A-Bear-butikkerne åbner igen i Odense, København, Kolding, Aarhus og Aalborg lørdag d. 23. marts.

Læs også