Obligationer: Lettelsens suk i Syderuopa

Mens den toneangivende danske, 10-årige rente forholdt sig nogenlunde i ro onsdag var der rentefald i Sydeuropa.

Det skete efter en succesfuld portugisisk obligationsudstedelse og i takt med, at markedets frygt for et cypriotisk kollaps forduftede.

Renten på den toneangivende danske, 10-årige obligation steg med 3 basispoint til 1,55 pct. mens den tyske ækvivalent steg i samme takt til 1,37 pct. I Sydeuropa faldt renterne dog pænt. Den italienske og spanske 10-årige rente faldt henholdsvis 8 og 6 basispoint til 4,64 og 4,96 pct.

Tirsdag faldt den tyske rente og de sydeuropæiske steg, da der var frygt i markedet for, at det cypriotiske parlaments forkastelse af redningspakken fra IMF, ECB og EU ville vise sig problematisk. Onsdag fortalte ECB dog, at centralbanken fortsat sørger for likviditet til landet. Det betyder, at der er mere tid til at finde en løsning, og det sendte lettelse gennem markedet.

I Portugal faldt renten på landets 10-årige obligationer med hele 21 basispoint til 5,89 pct. efter en succesfuld obligationsudstedelse. Portugal solgte 18-måneders obligationer til 1,506 pct. i rente mod 1,963 pct. ved den seneste tilsvarende udstedelse i januar.

Læs også