Hemmelig aftale om Dankortets fremtid

Dansk Erhverv og Nets er tæt på at indgå en aftale om betalingskortet.

Foto: Lærke Posselt

I følge TV 2 Finans oplysninger vil forretningerne over den næste fem år gradvis overtage alle omkostninger ved videreudvikling af Dankortet.

Hidtil har regningen været fordelt fifty-fifty. Aftalen betyder ifølge TV 2's oplysninger, at Dankortet fortsat skal udvikles og at sikkerheden skal opgraderes.

De fleste voksne danskere har et dankort, og i alt er der udstedt 4,5 millioner dankort. Samtidig har mange danskere også et eller flere internationale betalingskort.

Der er udstedt mellem 4,5 og 5 millioner internationale betalingskort i Danmark. Der er derudover udstedt omkring 3 millioner benzin og detailhandelskort. Disse kort bruges dog ikke i samme udstrækning som dankort og internationale betalingskort.

Vilde med kort

Danskerne er blandt de europæere, der bruger betalingskort mest. I 2010 foretog en EU_-borger i gennemsnit 73 transaktioner med et betalingskort. En dansker fortog i gennemsnit 197 transaktioner med betalingskort, heraf er cirka 167 dankorttransaktioner. Det gør dankortet til et af de mest benyttede betalingskort i EU målt på antal transaktioner per indbygger.

Flere forretninger tager imod internationale betalingskort. I 2011 tog knap halvdelen af de 84.000 forretninger, der tager imod dankort, også mod internationale betalingskort. Også på internettet stiger antallet af forretninger, der tager imod både dankort og internationale betalingskort.

Læs også