Obligationer: Skuffende IFO gav renteskvulp

Det tyske Ifo-indeks formåede kortvarigt at ruske op i de fastforrentede papirer, da tallet blev offentliggjort klokken 10 fredag formiddag.

Opgørelsen over den tyske erhvervstillid udviklede sig svagere end ventet i marts, og det skabte kortvarigt bud efter obligationer med rentefald til følge.

Efterfølgende rettede renterne sig dog igen, og den toneangivende 10-årige danske statsobligation endte dagen med en rente på 1,55 pct. -et basispoint højere end torsdagens lukkeniveau.

Ifo-indekset faldt til 106,7 fra 107,4 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om en stigning til indeks 107,8 ifølge Bloomberg.

- Der er stadig ikke den store tvivl om, at Tyskland fremstår som den stærke mand i det skrøbelige vækstbillede for euroområdet. Ikke desto mindre har de seneste dage givet en påmindelse om, at det tyske lokomotiv ikke er immunt over for den svage økonomiske udvikling, vi ser i resten af euroområdet, konstaterer Handelsbankens cheføkonom, Jes Asmussen.

Det makroøkonomiske fokus var på Cypern, hvor formanden for det cypriotiske parlaments finanskomité, Averof Neofytou, indgød optimisme fredag eftermiddag, da han antydede, at en løsning var på vej.

Han fortalte ifølge Bloomberg på et pressemøde i Nicosia, at situationen fortsat er svær og at man stadig leder efter et kompromis. Men han sagde også, at han håbede at en redningsplan kunne blive godkendt fredag aften. Da det danske marked lukkede, var der dog endnu intet konkret nyt, men udtalelserne gav anledning til en styrkelse af euro over for dollar.

Cyperns Parlament forkastede tirsdag aften det første forslag til en redningsplan for landet, der var støttet af IMF, ECB og EU.

ECB meldt ud, at man støtter landets banker med likviditet frem til mandag, men at yderligere støtte derefter er betinget af en godkendt redningsplan.

For regeringerne i Italien og Spanien var fredag en god dag med rentefald på et par basispoint.

Læs også