Parter forhandler alligevel videre

KL's chefforhandler er forundret over Anders Bondos udmelding om sammenbrud.

KL's forhandler, borgmester Michael Ziegler, og Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening. Arkivfoto: Lars Krabbe

Forhandlingerne er brudt sammen. Sådan var udmeldingen til et stort presseopbud fra lærernes formand Anders Bondo Christensen.

Men det forstår Michael Ziegler, chefforhandler for KL, ikke.

Han kom forvirret ned til journalisterne og sagde:

"Jeg er meget forundret over dette forløb. Et minut efter sammenbruddet, så sender Anders Bondo mig en mail med et forslag om en finsk model. Derfor sagde jeg med det samme til Mette Christensen (forligsmand red.), at jeg synes, vi skulle forhandle videre ud fra dette udspil," siger han til bl.a. TV2 News.

"Derfor undrer det mig, at han går herned og holder pressemøde. Det handler at at lave spin i pressen i stedet for at forhandle. Det er meget, meget mærkeligt. Jeg vil have ham med op at forhandle igen."

Forvirring

Journalisterne spurgte den konservative borgmester og forhandler, om Anders Bondo Christensen ikke havde foreslået den finske model under forhandlingerne - som lærerformanden netop havde fortalt gruppen af journalister.

Dertil svarede Michael Ziegler, at lærerformanden intet har nævnt om modellen før i sin mail et minut efter sammenbruddet.

Pludselig stod begge parter tæt på hinanden, og journalisterne fik konfronteret de uenige parter. Michael Ziegler stod og kiggede Anders Bondo Christensen ind i øjnene foran alle tv-kameraerne og spurgte: "Har du lagt den finske model på bordet under forhandlingerne. Ja eller nej?"

Lærerformanden svarede ikke ja eller nej, men han begyndte på en længere forklaring.

Gået tilbage til forhandlingbordet

Michael Ziegler svarede til sidst: "Jeg synes ikke, vi skal stå og diskutere sådan her offentligt. Jeg synes, vi skal gå tilbage og forhandle om det her."

Derefter forsvandt de to parter sammen ind bag lukkede døre, og formentlig er de på vej tilbage til forligsmand Mette Christensen, som tilsyneladende ikke har kunnet få paterne til at blive enige hidtil.

Læs også