Skoleleder frygter for samarbejdet

Den dårlige stemning vil blive, frygter skoleledernes formand.

Anders Balle, formand for skolelederne, kan kun se til, mens KL og lærerne forsøger at nå frem til en aftale.  Foto: Jan Grarup/Polfoto

"Der er blevet sådan en krigerisk stemning mellem KL og lærerne. Og der kan gå lang tid, før det bliver muligt at lægge det bag os," frygter Anders Balle, formand for skolelederne.

Han forudser, at det blandt andet vil give dårlig luft i forhandlingerne om folkeskolereformen. Og det, synes han bestemt ikke, er sjovt.

Jeg kunne forestille mig, at det bare er gallerispil

Anders Balle

"Det skaber en rigtig negativ energi. Hvordan skal vi komme ud på den anden side efter alle de uenigheder og intriger? Måske kan KL vinde denne magtkamp. Men hvordan vil de vinde freden bagefter?" spørger Anders Balle.

Lockout er nær

Michael Ziegler, chefforhandler for KL, og Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, er forsvundet ind bag de lukkede døre i forligsinstitutionen igen fredag aften, selvom forhandlingerne egentlig var brudt sammen.

Men Anders Balle tror ikke, at parterne når frem til en løsning.

"Jeg kunne forestille mig, at det bare er gallerispil, så de kan vente til efter mediernes deadline og så sige, at de virkelig har kæmpet for at finde en løsning."

Anders Balle synes, at det tyder på en lockout efter påskeferien.

"Men det kan også være, at forligsmanden med denne manøvre har fundet et alibi til at udskyde konflikten 14 dage. Det ville ikke overraske mig."

Finsk model ligner den danske

Paterne er gået tilbage for at tale om en finsk arbejdstidsmodel, som lærerne har lagt på bordet. Men skolelederformanden tror ikke, der kommer en aftale ud af det.

"Som jeg lige husker det, så minder den model meget om den, vi allerede har. Blot mener jeg, at de finske lærere underviser mindre, og det går KL nok ikke med til."

Læs også