Bondo: Jeg skal ikke noget i påsken

Formanden for Danmarks Lærerforening håber stadig, at man kan undgå en lockout.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening. Foto: ANDREASEN CARSTEN

Selv om forhandlingerne mellem KL og Danmarks Lærerforening i denne weekend brød sammen, og en lockout af over 50.000 lærere dermed med hastige skridt rykker nærmere, har Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening ikke helt opgivet håbet om, at parterne kan nå til enighed.

"Jeg skal ikke noget i påsken, så jeg er klar til at forhandle igen helt frem til deadline, for der er ikke nogen, der får noget godt ud af en lockout," siger han til Jyllands-Posten.

Samtidig har forligsmand Mette Kristensen meldt ud, at hun står til rådighed, hvis parterne har lyst til at genoptage forhandlingerne i påsken.

Svære forhandlinger

Formanden for Danmarks Lærerforening forventer, at forhandlingerne ikke vil blive genoptaget lige med det samme.

"Når forhandlingerne er brudt sammen, ville det ikke give mening at sætte sig til forhandlingsbordet igen med det samme. Vi skal lige have noget luft ind i systemet," siger han.

Samtidig erkender Anders Bondo Christensen, at det bliver vanskeligt at nå frem til en aftale, inden lockouten træder i kraft den 2. april. Parterne står simpelthen så langt fra hinanden, at der ikke er nogen åbenbar løsning.

"Jeg vil dog forsøge at være kreativ, men vi vil ikke give os på de punkter, hvor KL kræver, at vi skal stilles dårligere end på andre områder," siger Anders Bondo Christensen med henvisning til KLs krav om de såkaldte varslingsregler.

Læs også