Obligationer: Renteskred om eftermiddagen

Mens begejstringen over løsningen på den cypriotiske krise ebbede ud i løbet af eftermiddagen mandag, vendte renteudviklingen.

Foto: Virginia Mayo/AP

Morgentimernes lettelses suk blev vekslet til nervøsitet over udtalelser fra den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem, der betegner Cypern-planen som mulig skabelon for andre euro-banker, der måtte komme i livstruende krise.

Den mulighed begejstrede bestemt ikke aktiemarkedet, som trak risikovilligheden tilbage og bankaktierne ned.

Rentemarkedet reagerede med klassisk rentefald på 3 basispoint i Storbritannien og i Tyskland. I Danmark faldt renten på den toneangivende danske 10-årige statsobligation til 1,53 pct. eller 2 basispoint lavere end slutniveauet fredag og 5 point lavere end da begejstringen over Cypern-løsningen sprudlede mest tidligere mandag

I Sydeuropa blev de de hollandske udtalelser mødt med rentestigninger på 5 basispoint i Italien, 9 basispoint i Italien og 5 basispoint i Portugal.

Italien gennemførte mandag formiddag en auktion over et-årige obligationer med stigende rente. Obligationer for 3 mia. euro var til salg, og der blev solgt for 2,83 mia euro. Renten steg til 1,746 pct. fra 1,682 pct. ved en tilsvarende auktion i februar.

Læs også