Næstformand: Et absurd forløb

Resultatet var givet på forhånd, siger repræsentant for de statsansatte.

Politiforbundets formand, Peter Ibsen. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Mandag eftermiddag brød de statslige lærerforhandlinger sammen efter et møde i Forligsinstitutionen. Det betyder, at 17.000 statsansatte lærere på friskoler, privatskoler, efterskoler, erhvervsskoler og professionsskoler landet over bliver lockoutet fra den 1. april.

I alt bliver 600.000 elever ramt af lockouten.

Peter Ibsen, der er næstformand i Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og formand for Politiforbundet, er skuffet over den måde, Moderniseringsstyrelsen har opført sig på under forhandlingerne.

Panden mod en mur

"Vi har forsøgt at kaste noget på bordet hele tiden, som har kunnet danne grundlag for videre forhandling. Men Moderniseringsstyrelsen har ikke været villige til at rykke sig en millimeter," siger Peter Ibsen til Jyllands-Posten.

Han beskriver forhandlingsforløbet som "at løbe panden mod en mur af afvisninger."

"Jeg synes, forløbet har været absurd. Det virker, som om resultatet var givet på forhånd."

Udsigtsløst

Sammenbruddet i forhandlingerne er en logisk konsekvens af, at Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening ikke kunne nå til enighed i fredags.

Det mener Jesper Jørgen Due, som er arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet.

"Forligsmanden (Mette Christensen, red.) har åbenbart måtte erkende, at det har været udsigtsløst at sætte næsen op efter et forlig eller et mæglingsforslag," siger han til Jyllands-Posten.

Det er uenighed om lærernes arbejdstid, der nu betyder, at 17.000 statsansatte lærere ikke kan møde op på arbejde efter påsken.

Læs også