Franske Audika har lavere omsætning

Den franske høreapparatdistributør Audika har efter mandagens lukketid præsenteret sit regnskab for sidste år, hvilket kommer efter, at vi allerede tilbage i januar fik salgstal for fjerde kvartal, hvorfor den største fokus er rettet mod indtjeningen og prognoserne for i år.

THOMAS BREGARDIS

Omsætningen hos Audika dykkede med 2,6 pct. til 107,8 mio. euro i 2012, hvilket afspejler en overordnet tilbagegang på det globale marked for høreapparater. Den organiske vækst dykkede med 3,8 pct. i løbet af 2012. Frankrig udgjorde 100,1 mio. euro af den samlede omsætningen, mens de italienske aktiviteter udgjorde 7,7 mio. euro.

Audika fremviste desuden et fald i driftsindtjeningen til 12,45 mio. euro i 2012 sammenlignet med 15,41 mio. euro i samme periode året forinden. Driftsmarginalen dykkede med hele 3,9 procentpoint til 11,4 pct. i 2012.

Audika har i løbet af sidste år gennemgået en mindre restrukturering, hvor den driftsmæssige ledelse af distributionen og markedsføringen er blevet taget op til overvejelse og tilpasset. For i år skriver Audika, at det står i en stærk position til trods for den ufavorable situation ved den økonomiske situation, hvorfor selskabet har fremsat en målsætning om, at genskabe en positiv organisk vækst på markederne i både Frankrig og Italien. Forbedringen ses komme i løbet af andet kvartal i år i Frankrig, eftersom salget vil blive understøttet af en ny markedsføringskampagne kalder Stay Connected, som er blevet introduceret her i marts.

Audika skriver også i helårsregnskabet, at selskabet har været aktiv med at øge sit franske distributionsnetværk siden den 1. januar 2013, hvor det er blevet til ni nye centre, hvilket er inklusiv opkøbet af fem centre i henholdsvis Bas-Rhin, Haute-Loire, Loire og Niévre, som samlet set ventes at bringe 0,7 mio. euro til selskabets omsætning i år.

Audika har nu 480 høreapparatcentre på det franske hjemmemarked. Audika har også en mindre del af sine aktiviteter i Italien, hvor selskabet har i omegnen af 60 høreapparatcentre. Audika har en ambition på mellemlang sigt om at have 700 høreapparatcentre samlet set.

Læs også