Obligationer: Stilstand efter mandagens rentedyk

Tirsdagen var uden de store udsving på det danske obligationsmarked efter en mandag, der bød på et pænt rentedyk.

Foto: Petros Karadjias/AP

Usikkerheden om Cyperns redning blev ved, og det kunne et sæt blandede amerikanske nøgletal ikke ændre på.

Renten på den toneangivende, 10-årige danske statsobligation endte i 1,52 pct., et enkelt basispoint laverer en mandag. I Europa var udsvingende ligeledes minimale, da renten i Tyskland steg med et enkelt basispoint til 1,34 pct. mens renterne i Italien og Spanien faldt en smule til 4,58 og 4,92 pct.

Mandagens udtalelse fra den nye eurogruppeformand, Jeroen Dijsselbloem, om, at den cypriotiske bankredning, der har ramt indskyderne hårdt, kunne blive en model for fremtidens redninger, blev moderet og det blev af flere, inklusive Jeroen Dijsselbloem selv, vendt til, at hver land og situation er unik, og der dermed ikke kan tales om modeller.

Reuters kunne dog citere en unavngiven kilde for, at EU-Parlamentet ønsker, at indskyderne med over 100.000 euro i en bank skal miste deres indestående under den kommende banklov.

I Portugal steg den 10-årige rente med 12 basispoint til 6,07 pct. efter Bank of Portugal nedjusterede sine forventninger til BNP-udviklingen i 2013 til et fald på 2,3 pct. fra tidligere et fald på 1,9 pct.

Læs også