0

Farlig bakterie fundet i Skagen Salat

Bakterien kan i værste fald give blodforgiftning og meningitis.

Fødevarestyrelsen har under en kontrol fundet listeriabakterier i Skagen Salat.  colourbox.com

Fødevarestyrelsen har under en kontrol fundet listeriabakterier i en prøve fra en Skagen Salat fra KD Food. Det oplyser styrelsen tirsdag.

Det drejer sig om det parti Skagen Salat, der mindst kan holde sig til 20. april.

Salaten er blevet solgt i dagligvarebutikker i hele landet, og produkterne bliver nu trukket tilbage.

Varierende symptomer

Listeria er en bakterie, som man kan opdage få dage efter, man er smittet, eller først i op til to måneder efter.

Symptomerne er meget varierende. De kan give sig udslag i alt fra diarré og mild influenza til blodforgiftning og meningitis.

Listeria kan særligt være et problem i fødevarer med lang holdbarhed, der skal opbevares ved køletemperatur.

Siden 2006 er mellem 50 og 60 danskere årligt blevet ramt af listeria.

Plast i hønsekød

Fødevarestyrelsen har desuden fundet plaststykker i økologisk hakket hønsekød fra Hanegal, der er pakket 9. november 2012. Kødet er blevet solgt i dagligvarebutikker i hele landet.

Styrelsen råder forbrugere - der har købt Skagen Salat fra KD Food med holdbarhedsdatoen 20. april eller økologisk hakket hønsekød fra 9. november 2012 fra Hanegal - til at kassere det eller levere det tilbage til den butik, hvori de har købt det.

BRANCHENYT
Læs også