Råvarer: Guld svækkes af stærkere amerikansk økonomi

Prisen på guld falder atter onsdag morgen, efter flere positive nyheder fra USA skaber håb om, at væksten i verdens største økonomi er tilbage på sporet. Det mindsker efterspørgslen på det gyldne metal som sikker havn i økonomisk usikre tider.

Prisen på olie udvikler sig til gengæld fladt med små stigninger som følge af øget efterspørgsel i verdens største forbruger af råolie, USA, efterhånden som økonomien kommer op at køre igen. Dog modvirkes den opadgående tendens i prisen på olie af øget udbud af i USA, i takt med at produktion i hidtil utilgængelige områder bliver operationel.

Forventningerne til bedringen i amerikansk økonomi fik tirsdag fornyet styrke, da nye tal viste en fremgang i ordreindgang af varige goder, der var markant højere end forventet, samt den største stigning i huspriserne siden juni 2006. Samlet set peger tallene på en vækst i den amerikanske økonomi på 3 pct. ved årets slutning, hvilket lægger pres på prisen på guld, der har nydt godt af den store usikkerhed om økonomiens styrke...

Læs også