Wal-Mart vil tilbyde onlineshopping

Den amerikanske supermarkedskæde Wal-Mart oplyste tirsdag, at selskabet nu vil tilbyde sine kunder muligheden for at handle online.

Foto: AP

Lanceringen af onlinesalg kommer som et svar på konkurrenten Amazons lancering af en lignende tjeneste for få år siden.

Wal-Mart, der er verdens største supermarkedsdetailkæde, vil installere skabsrum i omkring et dusin af de største varehuse til sommer. Kunderne kan så gå online og bestille varerne og dernæst selv afhente dem i det automatisk tildelte skab 24 timer i døgnet. Det skriver The Wall Street Journal.

Mislykkede pakkeleveringer

Internetgiganten Amazon iværksatte en lignende service i butikker for to år siden, for at bekæmpe problemerne med mislykkede pakkeleveringer og for at forbedre konkurrenceevnen mod de traditionelle fysiske detailhandlere.

Wal-Mart vil samtidig også lancere en opdaterede mobilapplikation, der vil give kunderne mulighed for at gemme digitale rabatkuponer, der automatisk bliver modregnet, når kunden fortager sine indkøb ved selvbetjeningskasserne. Applikationen giver også kunden mulighed for, at oprette indkøbslister, finde rundt i butikkerne og indlæse gavekort på deres smartphones, hvilket er en del af Wal-Marts fremtidsplaner om, at kunderne skal kunne bruge deres telefoner og tablets til at fortage indkøb.

Mange bor tæt på en Wal-Mart

- To tredjedele af den amerikanske befolkning er bosiddende inden for fem mil af en Wal-Mart, og ved at kombinere digitale og fysiske aktiver, kan vi komme tættere på kunden og tilbyde leveringer, der er besparende for os og smarte for kunderne, udtalte Wal-Marts vicepræsident for innovation Jeff McAllister, til The Wall Street Journal.

Detailhandlerne har på det senest kæmpet imod telefonselskaberne samt betalings- og kreditkortselskaberne om kontrollen af det voksende for mobilbetalingsmarked. Wal-Mart indgik sammen med et dusin andre detailhandlere, heriblandt Google og Ebay, sidste år et samarbejde om at skabe et fælles betalingsnetværk kaldet Merchant Customer Exchange.

Læs også