Lockout berører lærerstuderende

Telefonstorm fra praktikanter og vikarer til Lærerstuderendes Landskreds.

De lærerstuderende risikerer at få forlænget uddannelsen pga. lockout, siger formanden for Lærerstuderendes Landskreds, Bob Bohlbro.  Arkivfoto: Lars Just/Polfoto

Det er ikke kun lærere, elever og forældre, som bliver berørte af lockouten efter påske. Også mange lærerstuderende bliver påvirket.

Der er risiko for, at uddannelsen bliver forlænget for nogle studerende

Bob Bohlbro, formand for Lærerstuderendes Landskreds

"Vi har modtaget helt voldsomt mange henvendelser fra bekymrede studerende, " siger Bob Bohlbro, formand for Lærerstuderendes Landskreds.

Dels kommer lockouten til at omfatte lærerestuderende i praktik, hvis praktiklæreren er omfattet af konflikten. Lærerstuderendes Landskreds har ikke overblik over, hvor mange studerende der er i praktik i denne periode.

Erstatningspraktik

Vi er bekymrede, fordi vi ved, mange ikke kan leve på deres SU

Bob Bohlbro, formand for Lærerstuderendes Landskreds

"Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske. Normalvis vil man få en erstatningspraktik, og det vil også give mening i denne situation. For man skal jo opnå den samme læring, og det kan man jo ikke under lockout," siger de studerendes formand Bob Bohlbro og fortsætter:

"Dermed er der risiko for, at uddannelsen bliver forlænget for nogle studerende. Men vi håber, at professionshøjskolerne og kommunerne tager hånd om problemet."

Mister vikartimer

Mange lærerstuderende arbejder som vikarer på skoler ved siden af studier. Og de bliver også berørt af konflikten og kan ikke tage vikartimerne under konflikten.

"Det er et problem, fordi de penge får hverdagen til at hænge sammen for mange studerende. Vi er bekymrede, fordi vi ved, mange ikke kan leve på deres SU. De er afhængige af de vikartimer," siger Bob Bohlbro.

Læs også