Cypern kan blive billigere for turister

Danske turister kan se frem til billigere ophold på Cypern, mener økonom.

Formentlig vil det kunne blive billigere at købe mad og drikke på sin Cypern-rejse. LARSEN THOMAS

Man kan som turist i Cypern være heldig at købe billigere mad, drikke og måske hoteller end normalt pga. krisen. Det siger Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea.

Jeg vil formode, at det kan være markant billigere at arrangere rejsen selv

Helge Pedersen, Cheføkonom, Nordea

Dermed kan det blive billigere at være på ferie i Cypern, for de 30.000 danskere der årligt rejser derned. 

"Men man skal ikke regne med slagtilbud på pakkerejser i højsæsonen. Derimod vil jeg formode, at det kan være markant billigere at arrangere rejsen selv eller rejse uden for højsæsonen," siger Helge Pedersen.

Vil ikke styrtdykke

En krise betyder, ifølge økonomen, at der vil komme et nedadgående pres på lønningerne, som kan komme de danske turister til gode. Desuden vil Cypern også være presset af de faldende lønninger i Grækenland.

"Men priserne vil formentlig ikke styrtdykke. Det er jo ikke en politisk krise som i Egypten, hvor turisterne holder sig væk pga. frygt," siger Helge Pedersen.

Hvert år sender Star Tour knap 15.000 danskere på charterferie i Cypern. Krisen har har dog hidtil ikke fået hverken flere eller færre til at bestille ferie, siger salgsdirektør Stig Elling.

Vi er vant til uro

Det vil ikke undre mig, hvis de vil levere ekstragod service

Stig Elling, Salgsdirektør, Star Tour

"Vi er blevet vant til uro i Europa. Der er jo også uro i Spanien, Grækenland og Italien, og hvis vi skulle kigge efter det, kunne vi jo ingen steder rejse hen," siger Stig Elling og fortsætter:

"Så længe der er trygt og ingen krig, skræmmer det ikke turisternes lyst til sol og varme."

De første 296 danske turister er netop sendt til Cypern med Star Tour. Salgsdirektøren oplyser, at de ikke har oplevet andre problemer end at der har været restriktioner på hævninger i automater, og derfor har rejseselskabet rådet gæsterne til at tage ekstra penge med hjemmefra.

God service

Salgsdirektør Stig Elling kan afvise, at rejseselskabet kan komme med slagtilbud på rejser til Cypern. Kontrakterne for hotellerne er nemlig tegnet for sommeren, og de fleste hotelkontrakter gælder2-3 år.

"Men turisme er en ekstrem vigtig industri på Cypern. Så det vil ikke undre mig, hvis de vil levere ekstragod service, og der vil komme priskrig på restaurationerne," siger Stig Elling.

Læs også