DF: Snyd ikke de ældre for pension

Socialministeren bør pålægge kommuner, at ældre ikke snydes for pensionstillæg, mener DF.

DF vil have Karen Hækkerup til at se på sagen om snyd med pensionstillæg i landets kommuner.  Foto: Kim Agersten

Det er uacceptabelt, at op imod 300.000 ældre hvert år bliver snydt for tusindvis af kroner, fordi kommuner beregner private pensioner højere, end de er, og derfor kan nedsætte pensionstillæggene.

Det mener Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, der nu vil kræve, at Karen Hækkerup (S) pålægger kommunerne at få styr på situationen.

"Det er i sidste ende ministerens ansvar at sikre, at de ældre ikke bliver snydt. Vi taler om en gruppe mennesker, der langt fra for alles vedkommende er kommet med på den digitale bølge, og som dermed har ringe muligheder for at kigge det offentlige efter i sømmene. Man kunne desværre nemt få den mistanke, at kommunerne spekulerer i den kendsgerning," siger Karin Nødgaard.

Et spørgsmål om retfærdighed

Ifølge socialordføreren vil det være en løsning at lave årsopgørelser over sociale ydelser parallelt med almindelige årsopgørelser fra Skat.

"Det er ganske få ældre, der opdager fejlen, og når det er sket, er fristen på seks måneder for at regulere pensionen som regel overskredet," lyder det fra DF i en pressemeddelelse.

Karin Nødgaard understreger, at beløbene, de ældre snydes for, ikke er afgørende i sagen:

"Det er meget muligt, at nogle synes, der er tale om småbeløb, men for den enkelte ældre løber det op i store beløb, når det måles over tid. Men selve pointen er retfærdighed for den enkelte ældre. Kommunerne har værsgo at sikre, at de ældre ikke bliver snydt. Og kan de ikke selv finde ud af det, må ministeren hjælpe til."

Læs også