Danskere: Lad udlændingene komme

Det skal være lettere for højtuddannede udlændinge at komme til Danmark, mener flertal.

I Østjylland og Region Midtjylland arbejder de målrettet på at tiltrække og fastholde international arbejdskraft.  Foto: Casper Tybjerg for Erhverv Aarhus

Økonomer og specialister er ikke i tvivl: Udenlandske medarbejdere er en gevinst for Danmark.

Nu viser en ny analyse fra Copenhagen Capacity, at danskerne er på linje med det. 80 pct. mener, at højtuddannede udlændinge er en fordel for landet, og 70 pct. mener, at det skal være lettere for de højtuddannede at komme til Danmark. Samt blive her.

Copenhagen Capacity arbejder for at skabe vækst i hovedstadsområdet gennem tiltrækning af udenlandske virksomheder, investeringer og talenter. I sin årsrapport har organisationen spurgt, hvad danskerne mener om, de højtuddannede udenlandske arbejdstagere.

Dimittender er velkomne

De udenlandske dimittender må også gerne blive efter endt uddannelse. Otte af ti adspurgte mener således, at de udenlandske dimittender skal have lov til at søge job i Danmark efter uddannelsen.

"Både vores analyser og vores erfaringer siger tydeligt, at det har høj, høj værdi for både virksomheden og for Danmark at tiltrække og fastholde højtuddannede medarbejdere og talenter. Hvis virksomhederne skal vokse og skabe flere arbejdspladser her i landet, skal de have adgang til de rette talenter her i landet. Ellers flytter de ud for at finde dem,"  siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

70 pct. af de adspurgte vil desuden gerne have, at der i stigende grad bliver tiltrukket investeringer og virksomheder fra udlandet til Danmark.

"Ikke nok med at størstedelen af os ser et behov for, at virksomhederne etablerer sig i her landet, men 60 pct. mener også, at de udenlandske virksomheder har en positiv indflydelse på Danmark," siger Claus Lønborg i en pressemeddelelse.

Læs også