Det rigtige studiejob kan blive million-gevinst

Det er ikke ligemeget, hvilket job der supplerer SU'en.

Valget af studiejob kan også blive et valg om indkomst senere i arbejdslivet. Foto: Emil Ryge Christoffersen

Det er kan godt være, at et studiejob som bartender er en nem adgangsbillet til sjove fester og score-chancer, men det giver langt flere penge på sigt at supplere SU'en med et studierelevant arbejde. Det skriver metroxpress.

En ny undersøgelse viser, at der er en kæmpe økonomisk gevinst ved at få sig et studierelevant job.

Ingeniørforeningen har fulgt 809 studerende fra tre årgange, der blev færdige i perioden 2008-2011. De civilingeniør-studerende, som havde et relevant studiejob, har i dag en løn, som i gennemsnit er næsten 1.500 kroner højere end tilsvarende studerende med ikke-relevante job.

Et skub på mange måder

På den lange bane kommer det til at dreje sig om rigtig mange penge, og det bør de studerende være opmærksomme på, mener formanden for Ingeniørforeningens Arbejdsmarkedsudvalg, Morten Thiessen:

»Hvis løn-forspringene fastholdes, vil det rigtige studiejob for en civilingeniør betyde en gevinst på over en million kroner hen over et arbejdsliv, og en merindtægt på over 700.000 kroner for en diplomingeniør. Det burde være give stof til eftertanke,« siger han til metroxpress.

Og den tendens gælder for alle studerende, forklarer arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet:

»Det bekræfter tidligere undersøgelser, som viser, at studierelevant arbejde både påvirker muligheden for at få et job og den løn, du efterfølgende har, fordi du ganske enkelt er mere kvalificeret.« Han tilføjer, at det højere lønniveau gør sig gældende mange år frem i arbejdslivet.

 

BRANCHENYT
Læs også