Advarsel om skattesmæk på vej

Sms'er og breve på vej til danskere, der risikerer at komme i klemme.

Tegning: Rasmus Sand Høyer

Risikoen for at få et skattesmæk kan være halveret om to år, skriver Politiken torsdag. Skat begynder i næste uge at gennemgå tallene for 1,1 million danskere, hvor der er tegn på, at forskudsopgørelsen for i år er forkert.

Hvis det viser sig, at de er i fare for at få et skattesmæk til næste år, vil Skat sende en sms og et brev direkte til borgeren. Reagerer borgeren ikke på henvendelsen, griber Skat selv ind og sender et nyt elektronisk skattekort til arbejdsgiveren, som så retter skatten til.

»Vi kan se, at det kommer bag på folk, når de får et smæk, og at det betyder meget for dem, at de skal betale. Nu har vi fået en lovmæssig mulighed for at hjælpe folk, så de undgår det«, siger produktionsdirektør i Skat Steffen Normann Hansen til Politiken.

Restskatten skal 3 mia. ned

Med det nye håndfaste tiltag forventer Skat at kunne fange så mange af borgernes fejl i opløbet, at skattesmækkene - den såkaldte restskat - om to år vil være nede på omtrent det halve af i dag.

I 2012 betalte 1,1 millioner danskere sammenlagt 6,7 milliarder kroner tilbage i skat. Det svarer til 6.100 kroner per person i snit. Skat skønner, at restskatterne vil falde med op til 3 milliarder kroner, når det nye initiativ er fuldt indført i 2015.

BRANCHENYT
Læs også