Flygigant ignorerer Dreamliner-problemer

Mens batteriproblemet stadig ikke er løst, bestiller et selskab 18 nye fly.

Foto: Arne Dedert/AP

Det store europæiske luftfartsselskab International Consolidated Airlines Group (IAG), meddelte onsdag aften, at det har afgivet en ny stor symbolsk vigtig ordre hos flyproducenten Boeing på det meget omtalte Dreamliner-fly, 787’eren, som ellers har haft gevaldige indkøringsproblemer.

IAG, der blev dannet ved fusionen mellem British Airways og Iberia i begyndelsen af 2011, meddelte onsdag ifølge Reuters, at det har bestilt 18 nye 787 Dreamliner-fly fra Boeing, og at de nye fly skal benyttes af British Airways, når de bliver leveret i perioden 2017-2021.

Kærkommen medvind

Ordren fra IAG kommer oven i en tidligere ordre fra IAG, der vedrører købet af 24 Dreamliner-fly, som er det første fly, der primært er lavet af letvægtsmaterialer, og ordren er symbolsk meget vigtig for Boeing, efter at al flyvning med 787-modellen har været suspenderet siden januar i år.

Tilbage i januar måtte et af de nye 787-fly, fløjet af japanske All Nippon Airways, nemlig nødlande efter at flyets batteri, som er af typen Lithium-ion, igen skabte problemer.

Det var dengang blandt andet første gang i 34 år, at de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) følte sig nødsaget til at forbyde flyvninger med en speciel flytype.

Arbejder stadig på en løsning

Boeing har lige siden problemerne med batteriet i flyet forsøgt at finde en løsning, og ifølge Reuters er selskabet tæt på at have løst problemet. Boeing kunne onsdag yderligere fortælle, at selskabet var i gang med at lave testflyvninger i USA, hvilket dog ikke var direkte i relation til batteri-problemerne.

Boeing har nu modtaget ordre for 42 Dreamliner-fly alene i 2013, og har således ordrebog på 841 styks af flytypen.

BRANCHENYT
Læs også