Obligationer: Draghi talte renten ned

De danske obligationsrenter faldt torsdag eftermiddag, efter små vink fra Den Europæiske Centralbank-chef Mario Draghi om muligheden for en kommende rentenedsættelse.

Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank Foto: AP/ Arne Dedert

Banken fastholdt helt som ventet sin ledende rente på 0,75 pct., men på det efterfølgende pressemøde lod Draghi skinne igennem, at bankens styrelsesråd ikke er fremmed over for, at renten måske skal sænkes inden længe.

- Draghi var mere dueagtig på dagens ECB-møde end for en måned siden, og mere dueagtig, end vi havde ventet. En yderligere rentenedsættelse er blevet mere sandsynlig. Det er sidste gang, at jeg vil sige det, uden at ændre vores forventning om, at der ikke kommer flere rentesænkninger, skriver Nordea-analytiker Anders Svendsen i en kommentar.

Han hæfter sig blandt andet ved Draghis kommentar om nedadrettede risici i forhold til ECB's forventninger om, at væksten tiltager i andet halvår. Samtidig indikerede Draghi, at en beslutning kan være nært forestående. Det skete med en kommentar om, at bankens beslutningstagere vil holde godt øje med de økonomisk data i de kommende uger.

Renten på den toneangivende, 10-årige, danske statsobligation faldt 5 basispoint til 1,42 pct.

Langt størstedelen af rentefaldet satte ind netop som Draghi indledte sin tale kl. 14.30. Præcis samtidig fik obligationsmarkedet desuden hjælp til at sende renten syd over fra skuffende ledighedstal i USA. Antallet af nytilmeldte ledige steg mod forventning til 385.000 i sidste uge fra 357.000 ugen før. Analytikere havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til 353.000, men har nu fået to dårlige generalprøver inden den månedens vigtigste nøgletal - den amerikanske jobrapport for marts, der offentliggøres i morgen fredag.

I Frankrig faldt den 10-årige rente hele 10 basispoint til 1,88 pct. Frankrig noterede torsdag rekordlave renter ved en auktion over 10-årige papirer for 2 mia. euro. Det på trods af, at det franske statsunderskud blev oprevideret for få dage siden.

BRANCHENYT
Læs også